silenth86 Najpierw to by się przydał firmware do niego aby zacząć coś kombinować, z tego co szukalem to nie ma jeszcze roota pod ten model. Ja bym na razie nic nie działał bo jak coś się uwali to nawet softu nie wgrasz ;/
dominiss1990 Na rosyjskim forum lenovo jest rzekomo sposób na odblokowanie bootloadera i wgranie TWRP recovery, po wejściu na stronę klikamy prawym i dajemy "Przetłumacz na język polski" - przynajmniej w Chrome tak mam. Link: http://lenovo-forums.ru/forum/728-lenovo-к6-note-k53-кастомные-прошивки/
piter_00 Widziałem to. Nikt jednak się tam nie wypowiedział czy próbował i czy to działa. Zakładam, że nie próbowałeś?
dominiss1990 piter_00 Widziałem to. Nikt jednak się tam nie wypowiedział czy próbował i czy to działa. Zakładam, że nie próbowałeś? Właśnie, że nie próbowałem, sam jestem ciekaw czy działa. Hardkorowy_Marcin Tu macie TWRP > klikacie debugowanie w telefonie a następnie plik bat "flash recovery" Jak będziecie mieli TWRP to wtedy supersu przez zipa w recovery instalujecie i po sprawie. Tak jak kolega wyżej napisał , tylko zaawansowanych użytkowników ze względu na brak backupa pod programy serwisowe. A czy do instalacji TWRP i roota, jest wymagany odblokowany bootloader czy rootuje bez odblokowywania BL?
Hardkorowy_Marcin Tu macie TWRP > klikacie debugowanie w telefonie a następnie plik bat "flash recovery" Jak będziecie mieli TWRP to wtedy supersu przez zipa w recovery instalujecie i po sprawie. Tak jak kolega wyżej napisał , tylko zaawansowanych użytkowników ze względu na brak backupa pod programy serwisowe.
Hardkorowy_Marcin Dokładnie a tu macie gotowy plik do odblokowania. http://www.needrom.com/download/unlock-bootloader-2/ Dalej powtarzam abyście na razie się spróbowali , dwa udało mi się zrobić a jeden się uceglił przy odblokowywaniu . Doprowadzenie go do normalności trochę mi zajęło. Więc jak nie ma potrzeby to zostawcie jak jest.
trollu Nie ma problemu z odblokowaniem bootloadera tąmetodąjak i z żadnych z wgraniem TWRP tylko później w TWRP trzeba uważać z przywracaniem systemu bo może się wam przytrafićze TWRP skasuje do zera zawartość partycji systemowej hehe.... lepiej po wgraniu od razu zrobić kopie zapasowa a później się bawić żeby nie musiećkombinować. Hardcorowy Marcin może podziel się wiedza jak udało ci się reanimować uceglony telefon?
domeniq Czy może coś się zmieniło. Przypadkiem usunęłam nagraniaz telefonu k6 note i żadenprogram nie może go odzyskać z powodu braku root. Czy jest już w miarę bezpieczne zrootowanie telefonu? A jeśli tak to jak?
awygo @domeniq trzymam kciuki, chociaż z mojego doświadczenia wynika, że telefon powinien być zrootowany przed usunięciem plików.
Beerochol No tak średnio bym powiedział, bo żeby zrobić root'a trzeba mieć TWRP, a do tego musisz odblokować bootloader. Przy odblokowywaniu bootloader'a cała partycja data jest formatowana, i może być ciężko znaleźć te nagrania :/
freyson Witam, mam pytanie, jak wgrać TWRP i zrootować Lenovo K6 Note na Androidzie 7.0? Czytałem coś o pliku boot.img, ale wgrywając go się porobiło, system był flashowany na nowo. Jakiś mini poradnik? Albo mała pomoc.
jankas Witam Czy ktoś wypróbował z tego linku Na cytowanym już tutaj rosyjskim forum znalazłem coś takiego , ale jak to użyć i czy działa ?? Lenovo Vibe K6 Note