rammiro Od kilku miesięcy zauważyłem, że mój laptop samoczynnie uruchamia się (chyba zwykle w nocy). Nie byłoby w tym nic złego gdyby się też automatycznie wyłączał, a tak to bez sensu zużywa baterie / marnuje energie. Wiecie jak to naprawić? Co jest tego przyczyną?
patrikos23 @rammiro nie masz przypadkiem aktualizacji automatycznych ustawionych wg harmonogramu na jakąś godzine w nocy?
xperiagosc Jaki system, win 7, 8 8.1, czy 10? W 10 jest coś takiego, że jest ustawione z automatu zaplanowane uruchamianie o 3 w nocy bodajże, przy aktualizacjach. Można to wyłączyć w ustawieniach aktualizacji. Może coś przypadkiem zaznaczyłeś.Tapatalk + Samsung Galaxy J5 (SM-J500FN)
Rambdal Windows 10. Ustawienia mam domyślne. Mam to samo dlatego ja po prostu laptop mam 24h włączony. Pewnie masz home edition? Patrzyłeś w opcjach zasilania? Wysłano z Walkman-a
Natan Go to Task Scheduler Find NT TASK\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\Reboot Its actually just named Reboot but you have to go inside those folders Right Click > Properties > Conditions Uncheck Wake the computer to run this task Also, I disable all wake timers for my computers inside Power Options. via https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/3gd066/computer_wakes_up_every_night_from_sleep/
xperiagosc Dziwne. Mam win 10, i jeszcze nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło. No chyba, że jak ktoś tak jak ja, aktualizował z 7 to tego problemu nie ma.Tapatalk + Samsung Galaxy J5 (SM-J500FN)
rammiro @Natan dzięki za instrukcje. Pierwszą jej cześć już gdzieś znalazłem i zrobiłem, ale nie pomogło. Teraz zrobiłem również to: Cytuj Also, I disable all wake timers for my computers inside Power Options. Zobaczymy czy jutro znów zastanę włączonego laptopa:)
Daniel @rammiroJeśli chodzi o wybudzenie laptopa na win 10 to znajomemu jakiś czas temu pomógł ten poradnik🙂 http://10k.pl/komputer-z-windows-10-uruchamia-sie-sam/
hubert5554 Najpierw jak masz obok guzika wyłączania jakiś znaczek to znaczy że aktualizator ci robi wejdź w panel sterowania włącz windows update zmień ustawienia klilknij i tam masz zazwyczaj ustawione na 3:00 jak idzie zmieniać to wyłącz