Cześć wszystkim!
Miałam rok temu problem z wyborem smartfona dla siebie i bardzo pomogła mi lektura tego forum, ale teraz przeglądam archiwalne wątki i jestem w kropce, więc bardzo proszę was o pomoc.
Szukam telefonu dla Taty. Obecnie od 2.5 roku ma Sony M2, ale przyszedł czas na zmiany. Co jest ważne?
-Telefon ma być nowy, ze sklepu typu Euro, MediaExpert, Komputronik, Saturn (OLX, Allegro bezwzględnie odpadają)
-Cena to max. 1500 zł, ale jakby było mniej, to oczywiście też dobrze
-Ekran min. 5 cali
-Podstawowe użycie: rozmowy, aparat, muzyka, aplikacje typu nawigacja, Shazam, czasem YouTube
-Co do marek, brak określonych preferencji - byle telefon był możliwie bezawaryjny
-Bardzo ważny jest aparat, dla Taty smartfon to w zasadzie podstawowe narzędzie do robienia zdjęć na co dzień, także musi być jak najlepszy w tej półce cenowej
-Telefon ma działać płynnie, bez zwiech
-Pamięć wewnętrzna min. 16 GB, jakby był slot na karty SD, byłoby idealnie, nawigacja, zdjęcia i muzyka zajmują sporo miejsca
-Miło byłoby, gdyby telefon został z Tatą na dłużej, min. 3 lata
-Tato nie gra w żadne gry, więc wydajność pod tym względem nie ma znaczenia
-Fajnie byłoby, gdyby dobrze grał na słuchawkach, Tato słucha sporo muzyki, ale to już tak jako niekonieczny dodatek
Myślałam nad ASUSem Zenfone 3, ale nie ma NFC, a to jednak dość przydatne. W obrębie zainteresowań pozostały też Moto X Play/X Style i Nexus 5X. Jednak nie jestem do końca przekonana do żadnego z nich... Będę bardzo, bardzo wdzięczna za wszelkie podpowiedzi!