krzemyk1981 witam, posiadam 10 od t-mobile i przez jakiś czas bawiłem się romem viper i teraz potrzebuje przywrócić telefon do wersji "pudełkowej". Rom nie było problemu wróciłem przez trwp z backup jednak nie wiem jak wrócić do STOCK RECOVERY. soft mam w wersji 1.95.118.3 cid T-MOB009
maxprzemo @krzemyk1981 https://forum.xda-developers.com/htc-10/how-to/stock-stock-collection-recovery-ruu-ota-t3359297 z tej strony pobierzesz stock recovery w formie pliku .img aTWRP Recovery powinna być opcja Install Image: Spoiler
qriozum Ale co poszło? Powrót do stocka i późniejsze OTA? Pkt 4: Forum po zmianach, link nie działa I sekcja "wymagania". To odnośnie m8 na które się powolujesz. Dla "10" jest specjalna sekcja z recovery we wątku o OTA/RUU. Jakiś cel to ma 😉
linar10 Piszę tylko że stock recovery dla T-Mobile może być z bazy wwe i po wgraniu ota powinna przejść 🙂Chyba za masz dostęp do takiego to po problemieHTC_10 & Tapatalk
krzemyk1981 witam, ponownie, z xda pobrałem Stock Recovery CID: HTC__001/HTC__034/HTC__A07/HTC__J15/HTC__M27/HTC__016/HTC__002 |MID: 2PS620000 1.30.401.1 potem przez trwp zainstalowałem i trwp zniknęło więc wszystko chyba jest ok. jeszcze pytanie z innej beczki czy przy ponownym blokowaniu bootloadera telefon się "czyści" czy zachowuje dane ?
qriozum i trwp zniknęło więc wszystko chyba jest ok. Zobaczymy przy pierwszej OTA 🙂)))))) BTW - równie dobrze mogles zafkashowac recovery z 621, UL/Dev, Japan.... Ehhhh 🙂 Bardziej proszę, napisz tu później jak zainstalowala Ci się OTA [emoji14]
linar10 Za niskie wgrałeś 1.95.401 poszukaj, na tym to na pewno nie przejdzie OTA. Skoro masz 1.95 to takiego szukaj. ZAWSZE ma być tej samej bazy lub wyższe. Jutro będę miał czas to postaram się poszukać dla T-MobileHTC_10 & Tapatalk
qbq90333 Jak mogę sprawdzić jaki mam cid? Trochę namieszałem z recovery i w download mode nie widzę jaki mam cid Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka
freestyle09 Posiada ktoś tutaj oprogramowanie 1.95.118.3 ?? Bądź 2.41.118.3 ?? Pilnie potrzebuję waszej pomocy 🙁