kacper8835 Witam mam problem, podczas rozmów mój ekran gaśnie lecz dotyk jest wciaz aktywny i klika np rozłacza, wlacza glosnik itp. Próbowalem wyczyscic czujnik zblizen lecz nic to nie dalo. Wgrywalem stocki i nic. Spotkał sie ktoś z podobnym problemem? [emoji11] Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
trueno95 Witam. Mam ten sam problem. Po wymianie digitizera i lcd ekran podczas rozmowy wygasza się i nie mogę go wybudzić dopóki rozmówca nie zakończy połączenia. Przywracałem już ustawienia fabryczne i próbowałem zainstalować rom flashtoolem, ale zawiesza się podczas konwersji na .tft 🙁Dodatkowo nie mogę wybudzić ekranu 2x stuknięciem. Sprawdzałem czujnik zbliżeniowy kodem serwisowym xperii - działa. Czy jest jakiś sposób aby ekran nie wygaszał się podczas rozmowy? Jest to strasznie irytujące, dzisiaj np. chciałem aktywować aplikacje bankową ale nie mogę wpisać hasła podczas rozmowy.
patrikos23 o jakieś wersji romu mówimy? 6.0? Jak tak to polecałbym jednak wgrać 5.1.1 bo szóstka jest zbugowana i niestety są wtedy np takie kwiatki. Jeżeli na lizaku dalej tak będzie to wtedy jednak czujnik zbliżeniowy jest walnięty
trueno95 Tak, mam 6.0 z brandem playa. Próbowałem wgrać czysty 6.0, próbowałem zrobic downgrade do 5.1.1 lecz tak jak napisałem flashtool nie wykrywa romu, a chcąc go przekształcić w .tft zawiesza się i "tworzy" w nieskończoność... Może macie jakiś pomysł? Przeszukałem całe 30 stron o flashtoolu, ale nie znalazłem rozwiązania.
patrikos23 a jak robisz rom? Flashtool ma wbudowany xperifirm i nim pobierasz rom i tworzy sie ftf. Ponadto nie używaj najnowszej wersji flashtoola bo jest zbugowana
piotrex1993 Xperifirm pobiiera tylko najnowsze romy z tego co się orientuję, polecam poszukać ostatniego 5.1.1 CE1 na xda, ja przed chwilą wgrałem w nadziei że jakość rozmów się poprawi 😉 EDIT: i faktycznie 5.1.1 jest o niebo lepiej wykonany od pianki, wreszcie wszystko działa jak należy