Witam. Chcę kupić telefon do 500zł.
Wymagania:
1. Szybkość i stabilność. Napisałbym przyzwoita, lecz wiadomo, ktoś kto śmiga na najnowszym P9 lub Xperii XZ czy czym kolwiek "WOW" to odbierze to inaczej. Akceptowalna by odpaliś Mesenger od FB, przeglądarkę i by mi SMSów w międzyczasie nie zamknęło.
- bebeszki powiedzmy ok 2GB RAM, reszta zdaję się na opinie, sam się nie za bardzo ostatnio orientuję
- oprogramowanie - jak najmniej lagów, choć jak dobry ROM z XDA będzie to nie problem dla mnie wgrać
2. Wyświetlacz 4,7 - 5 cali (nie więcej, chyba że wart będzie cały sprzęt to przeżyjemy) tu troszkę elastycznie. Może być 4,7 ale chętnie bym pośmigał na 5"
3. Nie najgorszy aparat
4. Bateria niech cały dzień wytrzyma.
Propozycja może być leciwa. Sam myślałem nad tym by wziąć starego flagowca niż nowszą średnią półkę
Myślałem nad Xperią Z lub Z1, coś od LG... z tymi markami mam miłe wspomnienia ale sam się nie orientuję za specjalnie co jest warte na rynku. Wszystkie rozpoznawalne marki mile widziane
Aktualnie mam Xperię SP, długo ją trzymałem, fajna bo dużo czujniczków ułatwiających życie i już nie widzę w niej żadnych plusów. Lagi mnie dobijają. Co chwilę się ścina, a jak się nie ścina to znaczy że bestia podła knuje coś przeciw mnie i w najmniej odpowiednim momencie zaatakuje mega lagiem. Jestem cierpliwy ale ci ludzie z sony jakiś chip wlutowali by denerwować właściciela. Pomóżcie wybrać coś rozsądnego, następcę na którym się nie zawiodę, bo biedna legendarna SP może pewnego wieczoru rozpędzona wpaść na ścianę, przypadkiem będzie na drodze bidulka leżeć i zostanie rozjechana, wpadnie do studni bądź wyleci przez okno i sąsiad nią w głowę dostanie. Ulitujcie się choć nad nim, dajcie propozycje, człowiek niewinny będzie miał guza a znając życie SP nawet się nie wyłaczy mi na złość...
Z góry dziękuję