djcygan2009 Witam. Jak wyszedł Mate 9 i jego odmiana PRO, stwierdzono, że tej drugiej nie będzie w Polsce, a tu dzisiaj całkiem przypadkiem, patrzę i w normalnych sklepach z elektroniką za tydzień rozpoczyna się przedsprzedaż urządzeń z dopiskiem PRO. Czy z szanownego grona, ktoś tym się interesuje, a może są już osoby które obcowały na żywo z tym urządzeniem ? https://mediamarkt.pl/telefony-i-smartfony/smartfon-huawei-mate-9-pro-zloty
Draco73 Posiadam Mate 9 Pro 128 GB/ 6 GB RAM już od tygodnia zakupionego w Danii. Ogólnie telefon pierwsza klasa dla mnie. Jest to mój pierwszy Huawei wcześniej byłem posiadaczem Samsunga. Ogólnie jestem mega zadowolony jak na razie. Wysłane z Huawei Mate 9 PRO
djcygan2009 @Draco73 Czy ciężko było się przestawić Twojej osobie z Samsungowego TW na nakładkę Huawei ? Jak spisuje się czytnik linii papilarnych oraz dioda IR ? W Polsce widziałem tylko wersje złote na razie, Ty też taką posiadasz ?
Draco73 Posiadam wersję złotą. Czytnik Lini papilarnych działa mega szybko, wystarczy dotknąć na ułamek sekundy i telefon odrazu odblokowany. Jeszcze mi się nie zdażyło żeby nie zdołał rozpoznać mojego palca. IR działa dobrze choć tak naprawdę mało razy używałem. Co do przesstawienia się z Samsung owego TW na emui to nie było takie straszne jak mi się wydawało. Narazie bawię się jeszcze telefonem i obczajam funkcje. Narazie jedna wada jaka znalazłem to aparat w trybie raw robi trochę nie ostre zdjęcia w porównaniu do JPG. Co opisałem tu Forum po zmianach, link nie działa Wysłane z Huawei Mate 9 PRO
sirrah777 Na Mate 9 te zdjęcia wyglądają nieostro tylko na telefonie, na komputerze są jak najbardziej ostre.
mirku Oj rozpędził się huawei z cenami..... Dałem tyle za note 7 ale nie wiem czy dałbym za PRO. Nie wiem czy nie za wcześnie huawei tak znacząco podniósł ceny. Jakość jakością, ale liczy się jeszcze zaufanie do marki i zwykłe przyzwyczajenie.
ra9om1ak Zastanawiam się właśnie nad tym modelem i za cholerę nie mogę się zdecydować, czy Pro jest wart 700 zł więcej...
djcygan2009 Ktoś wspominał, że słabszy brat nie potrafi zarejestrować w przyzwoitej jakości dźwiękowej materiału wideo z głośnych imprez i koncertów, więc trzeba czekać na twarde dowody zanim ruszy się na podbój 😛
ufon73 Ja byłem ostatnio w klubie gdzie muzyka była bardzo głośna. Mate 9 poradził sobie bardzo dobrzeWysłane z mojego MHA-L29 przy użyciu Tapatalka
ufon73 @Up Sorki za edycje ale za dużo tworzowek było 😃 W klubie było naprawdę bardzo głośno.. Spoiler Wysłane z mojego MHA-L29 przy użyciu Tapatalka
piolux1989 Witam mam ten Telefonik jest bardzo fajny, Ale mam do was pytanko czy ktoś zauważył maly problem z reakcja na Ikonke Ustawienia na pasku rozwijanym Dopiero po kilku klikniecieach wchodzi a czasami odrazu
Draco73 Czasem tak się i mi zdarza. Ale zauważyłem że tylko w tedy gdy mam wysuszone palce i tylko w tedy gdy delikatnie dotykam palcem ekranu. Czyli w tedy kiedy palec słabo przewodzi impuls elektryczny. Wysłane z Huawei Mate 9 PRO
unguis Myślę, że to może być związane z ustawieniem telefonu. Wyłącz opcję 'Tryb wyłączenia dotyku' w Ustawieniach (Inteligentna pomoc). Być może to rozwiąże problem.Wysłane z mojego MHA-L29 przy użyciu Tapatalka
Yanos Nie znajdziesz dobrego szkła na ten ekran. Zawsze ten sam problem z zakrzywieniami.Tapnięte z S7E.
Draco73 A co powiecie o tym szkle. Osobiście ja nie używam żadnego. http://www.panzer.me/product-category/huawei/mate-9-pro/ Wysłane z Huawei Mate 9 PRO
zacharo czy ktoś już odblokował bootloader może ? i czy tracimy gwarancję po odblokowaniu bo w końcu nie wiem jedni mówią że tak inni że jak dostaniemy kod od oficjalnej strony Huaweia to gwarancja jest .
Kubaan88 Pewnie jest jak w wielu innych przypadkach - przed serwisem blokujesz i jest ok. Czy i u Was ekran nie jest idealnie wklejony? u mnie czarny pasek, między "kolorową" częścią a samym wyświetlaczem nie jest równy (między górą a dołem), jak by ekran był milimetr krzywo zamocowany. Niby nie rzuca się w oczy, ale za takie pieniądze..