Witam ponownie i wielkie dzieki za pomocne odpowiedzi!
teraz mam wieksza jasnosc ; ) i czytalem tez twoj ALF ponizszy post i innych sporo waznych szczegolow...
https://forum.android.com.pl/topic/204170--jak-poradzi%C4%87-sobie-z-restartami-na-romie-gng8?do=embe/
Sprawdzam teraz telefon i ja mam jednak 4.4.2 czyli jest to KitKat, a nie Jelly Bean... jak ja to sprawdzalem to do teraz nie mam pojecia mozliwe ze na drugim s4 ktory mialem jakis czas byl Jelly Bean
wiec moja wersja to:
Android KOT49H.I9505XXUGNI2
Zabezpieczona wersja: MDF v1.0 Release 2
pociagnieta z Orange... czyli bez problemu moge wgyrwac Twoja? i pozniej robic ROOMA? nie jest ona jakos zablokowana? a Gwarancja juz mnie nie obowiazuje
Dodam od siebie ze teraz wyobraz sobie ze moj s4 brandowany na ORANGE z 4.4.2 po resecie ustawianiach fabrycznych do prawie zera! + optymalizacji androida/orange (deaktywacji czujnikow, laczenia automatycznych pierdół/synchronizacji i innych chodzacych w tle domyslne apek) zabiera od 1 do 1,2GB z 1,77 RAM ;/ i to w stanie mozna powiedziec spoczynku... nie duzo mu brakuje do stanu Agonalnego 😃
tak wlasnie sie dzis robi biznes ;/ i na technologii zbija kokosy...
Rootowanie obowiazkowo mu zrobie i wywalenie appek ktore sa nabijaniem w butle klienta itd.
Takie pytanie : pisales "+ usunięte niepotrzebne aplikacje systemowe" nie masz jakiejs listy co usuwales? tu kiedys widzialem taka, ale chyba na czystego Antka, ale teraz nie moge jej znalesc...
Bede robil pierwszy raz tego typu robote 😉 mam nadzieje ze nic nie uwale :P, ale laikiem nie jestem... kiedys juz na wiele trudniejszych/starszych telefonach robilem tego typu rzeczy, gdzie o wiele latwiej bylo uwalic telefon ;/ oj tam byly cyrki i kompy inna liga...
poza tym mam jeszcze 2 inne aparaty, ktore po optymalizacji dostana nowe zycie i bede mogly dalej sluzyc np. innym co majac nowsze sprzety gorzej dzialajace niz po zrobieniu starszy telefon do tego dochodzi swiat ;[
Lolipopa / liliputa ; ) hehe kto taka nazwe wymyslil w tym google ;/ jednak na teraz daruje sobie... chodz graficznie wolalbym jego...
no, ale jesli kosztem tego ma byc pozeranie wiecej RAMu, baterii to bez 2-zdan wygrywa 4.4.2
i jesli tak jak piszesz bedzie smigal s4 to nowsze drozsze telefony to jakby nie bylo konkurencji w kwestii szybkosci dzialania (oczywiscie nie wszystkie i te do 2GB RAMU)
pozdrawiam!