poltek Witam jak rozwiązać ten problem z wysyłaniem mms??Kiedy wysyłam mms muszęodpalić transmisje danych tak samo jest w przypadku odbierania wiadomości.Jest to bardzo denerwujące.Siostra ma starszego j5 i wszystko działa u niej normalnie.Czego to jest przyczyna???Aha i instalowałem zewnętrzna aplikacje do wiadomości i dalej jest to samo czy ktoś z was wie jak to rozwiązać??Dziękuje z góry za pomoc :)Aha i po włożeni innej karty sim wyświetla się taki komunikat że po wyłączeniu transmisji danych będzie dalej możliwe odbieranie wiadomości mms a nie jest??I czy ktoś z was ma podobnie czy to wina mojego telefonu który jest z sieci plus gsm.
dest @poltek mam w domu j5 2016 na sofcie xeo, do mmsów tel sam odpala dane komorkowe po czym je wyłącza masz bradowany soft zgadza się?
poltek tak mam soft plus gsm!! Ale wcześniej miałem tel Lg g2 mini z plusa i nie było problemu potem miałem Lg zero i też było tak normalnie jak u Ciebie !! Powiedz mi co mam zrobić z tym czy wgrać ten soft co masz Ty?? Skąd go pobrać jak go wgrać sam dam rade co i jak dzięki z góry!!
dest @poltek debrandu nie robiłem w tym modelu ale tutaj jest dokladny poradnik robisz dokladnie tak samo tyle ze soft ktory pobierasz musi byc pod j5 2016 rzecz jasna 😉 https://forum.android.com.pl/topic/?page=1&do=embed--debranding-samsung-galaxy-s7-s7-edg/
[usunięty] Jedna uwaga! Nie jestem pewny, ale po wgraniu niebrandowanego softu nie da się później zdjąć simlocka?! Przynajmniej w przypadku Galaxy S3 tak było. Orange dali kod, ale nie działał na niebrandowanym sofcie. Trzeba było wgrać soft Orange, zdjąć simlocka i wrócić do niebrandowanego.
dest @[usunięty] tylko dzisiaj juz nikt simlockow nie zakłada... Oczywiscie dla pewności niech@poltek sprawdzi czy go nie posiada.
poltek Dzięki za pomoc Ale simlocka nie ma bo działają wszystkie karty. Jeszcze jak bym mógł was poprosić o podanie jakiegoś softu który będzie działał jak należy dzięki z góry
[usunięty] Polecam sprawdzony sposób: Spoiler https://forum.android.com.pl/topic/303947--j5-j510fn-j510fnxxu2apk6-xeo-14122016?do=embe/
poltek Boje się tylko jednego że jak się za to zabiorę to tak załatwię tel że jużwięcejnigdy nie zaświeci nie mówiąc już o wysyłaniu mms bez transmisji !!!! Jestem ciekawi ile kosztowało by wgranie takiego softu przez jakiś sklep gsm który zajmuje sięnaprawami tel ??
[usunięty] Równie dobrze może to być 30 jak i 100 zł! Zależnie od lokalizacji i wielu innych czynników. A operacja jest łatwa, choć nieco czasochłonna (trzeba pobrać aplikacje, ROM, zainstalować zrestartować). Wystarczy przeczytać tutka do którego linka zamieściłem. Jest to w stanie zrobić 12 letnie dziecko! ;-)
poltek Ok już wszystko obcykałem co i jak. Wszystko wziąłem z tego linka co mi podałeś, ale teraz mam pytanie jak się zabezpieczyć jak cośpójdzie nie tak, bo z tego co mi się wydaje to ten soft wszystko usunie z mojego tel.!! Czy będęmusiał sam coś kasować podczas instalacji?? Bo widziałem, że softy jedno plikowe trzeba coś kasować?No i właśnie czy zrobić sobiejakąś kopie powrotu do obecnego systemu w razie czego i jak to zrobić ? dziękujęza pomoc. Aha i czy ten soft co wgram sam będzie się potem normalnie aktualizował czy już nie?? I czy będzie to oprogramowanie pirackie???
[usunięty] Może łatwiej było by Ci z czteroplikowego? Spoiler https://forum.android.com.pl/topic/303947--j5-j510fn-j510fnxxu2apk6-xeo-14122016?do=embe/ Najtrudniejsze jest tam rozpakowanie archiwum i zmiana nazwy jednego pliku. ;-) Po zainstalowaniu ROM masz telefon czysty jak ze sklepu. Jeśli teraz zsynchronizujesz kontakty z kontem Google, to Ci po zalogowaniu na nowym ROM pobierze automatycznie. Podobnie zainstalowane aplikacje z Google Play.
poltek @[usunięty] Ok czysty jak ze sklepu a czy aktualizuje się potem jak tel ze sklepu czy nie???? I gdzietam trzeba zmienić nazwę jednego pliku janic takiego nie widzę w instrukcji instalacyjnej ???
poltek @dest A gdzie tam trzeba zmienić nazwępliku w instalacji bo ja nie widzę albo kolega siepomylił możesz zobaczyć dla pewności??/
poltek Ok ale nazwy nie muszę tam żadnej zmieniać mam tylko wypakować ten Plik PIT i go dodać to już zrobiłem!!A podczas procesu wgrywania trzeba coś robić ?? I co ja już soft się wgra muszę coć ustawić w ustawieniach czy już nie???
dest @poltek zgdnie z poradnikiem nazwy zmieniać nie musisz, w ustawieniach po wgraniu nic nie musisz zmieniać
[usunięty] Możesz robić szaliczek na drutach! ;-) I nie denerwuj się, że pierwsze uruchomienie chwilę trwa. Ciekawe czy zauważysz ilu brandowych aplikacji nie będzie. ;-)
poltek Ok to biorę się za wgrywanie!!! dodana zawartość Niestety soft wgrany wszystko poszło gładko ale to nic nie zmieniło w opcjiwysyłania mms dalej muszęodpalać transmisje danych do wysyłania mms tragedia myślałem że ktoś się znatutaj na tym szkoda czasu tylko!! dodana zawartość @[usunięty] Wgranie softu nic nie zmieniło dodana zawartość A może to by pomogło??doradzcie https://forum.android.com.pl/topic/121826--uruchomienie-ukrytych-funkcji-w-rom-ach-samsunga?do=embe/