Witam, przejdę od razu do sedna...
Podczas pracy chciałem sprawdzić co nowego słychać na facebooku, odblokowałem telefon ale jakoś strasznie zamulał, nie włączały się aplikacje itp. więc zdecydowałem się go zresetować i ku mojemu zdziwieniu telefon już się nie włączył... Próbowałem dosłownie wszystkiego, przycisku resetu, wyjmowania wszystkich kart z telefonu, kombinacji klawiszy i NIC, nawet dioda powiadomień po podłączeniu pod ładowarke się nie obudziła, pod komputer - zero reakcji... Dodam że telefon ani troszkę ciepły nie był... Po 4h udało się włączyć telefon, Logo Sony Xperia, później ładowanie androida które bardzo zamulało i znów się wyłączył... po kolejnych 2h udało się go włączyć, zamulał znów przy uruchamianiu androida ale się włączył i działa jakby nigdy nic, jedynie jakieś 30% baterii zniknęło... Najnowszy android na pokładzie 6.0.1. W ustawieniach->informacje o telefonie-> diagnostyka pisze że 4 zdarzenia systemowe i o których godzinach jednak nic więcej...
Jako ciekawostke dodam, że telefon jest po wymianie gwarancyjnej w sieci P4 na NOWY i ma 1.5 dnia!
Dodatkowe pytanie... Skoro telefon jest nowy to czy gwarancja nie powinna znów wynosić 24 miesiące? W urządzeniu sprawdziłem i jest napisane że do 7 marca 2017...
I znów to samo... przy odblokowywaniu telefonu już straszny zamuł, przy ikonce baterii pokazała się ikona znaku zakazu (nie wiem co oznacza) telefon się wyłączył i nie włącza...