Witam wszystkich użytkowników modelu samsunga galaxy s5!
Mój problem pewnie miał na pewno ktoś z was, a mianowicie chodzi o baterię...
Kupiłam z pół roku temu, chociaż dokładnie już nie pamiętam ile czasu temu go kupiłam. Na początku bateria działała bez zarzutów, jak w każdym nowym tel, ale ostatnio dzieje się coś okropnego... Bateria ładowała się przez całą noc i nie naładowała się do 100%, więc czytałam na różnych forach, że trzeba wymienić ładowarkę, tak też uczyniłam i bateria w 2h naładowana do 100% ale za to szybko się rozładowywała... Następnie doszedł problem kolejny, którym było wyłączanie się przy stanie 20%, 15%, czy 10%, to wymieniłam baterię na nową, oryginalną, ale dzieje się dalej to samo, co mnie dziwi, jak nowa bateria tak szybko się rozładowywuje... Na forach znalazłam, żeby wyłączyć dane w tle, itd, to tak zrobiłam ale bateria schodziła 1% na minutę, więc, to też jest dziwne. nawet niedawno miałam sytuację, że odp na maila mając 20% i nagle bateria padła i muszę go ładować na nowo...
Co w takiej sytuacji robić?
Nie siedzę na wielu aplikacjach, jedynie fb albo instagram, ale nie non stop, tylko jak mam na to czas, więc bateria nie powinna tak szybko się rozładowywać...
Z góry dziękuję za pomoc.