Przez tydzień testowałęm ParanoidAndroid i dzisiaj przesiadłem się z powrotem na stockowy ROM. Zawsze wolałem czystą wersję androida, ale niestety jak na razie nic nie dorównuje nakładce LG. Wszystkie są w wersji beta więc sporo bugów, zdażały się resety, freezy itp.
Wiele aplikacji nie było kompatybilnych i po prostu nie działały lub dotyk w nich nie reagował.
Wolę sobie wrzucić ikonki z KitKata na pulpit i podmienić ze stockowymi, zainstalowanie klawiatury też nie jest problemem (ta od LG jest zbyt "urozmaicona"). Jest możliwość wywalenia większości dziadostwa, które jest na stockowym romie a te aplikacje, które nam nie są potrzebne można schować.
Z tego co zauważyłem to szybkość działania ta sama, aparat robi lepsze zdjęcia na stocku, bateria lepiej trzyma, nie ma problemu z aplikacjami, żadnych lagów czy freezów. Wolę poczekać na razie na porządną wersję 4.4 jak wyjdzie aktualizacja. Deweloperzy będą mogli wtedy stworzyć bardziej stabilne ROMy. A prawda jest taka, że nakładka od LG jest bardzo dobra i daje ogromną możliwość personalizacji.