Skocz do zawartości
shed

"Proces com.android.systemui został zatrzymany" po wciśnięciu przycisku Home.

Rekomendowane odpowiedzi

shed

Witam.

Otóż mam problem z przyciskiem Home, a dokładnie kiedy przytrzymuje go pojawiam mi się komunikat: "Proces com.android.systemui został zatrzymany." 

Próbowałem naprawić to po przez przyprowadzeniem ustawień fabrycznych lecz nie podziałało. 

Macie tutaj screena: 

Spoiler

Zu92dWF.png

 

Proszę o szybką pomoc ;)

Edytowane przez Muszczu
Oznaczam jako rozwiązany.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
GRIZZLY1

1. Wyłaczałeś jakieś programy?

2. Masz roota?

3. Grzebałeś coś w telefonie?

Z góry mogę polecić wgranie stocka od nowa. Powinno pomóc.

Edytowane przez GRIZZLY1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
shed

1. Nie

2. Też nie

3. I nie xd

 

Chociaż ostatnio spadł mi telefon i od tego czasu tak sie robi :/

Edytowane przez Fenek
Cytat.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@shed wgraj Odinem ROM, który aktualnie posiadasz bez żadnego wipe.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
shed

Możecie mi powiedzieć jak to zrobić bo jestem trochę zielony w tej sprawie :/

Tutaj znalazłem na necie filmik 

Spoiler

 

 

 

I rozumiem że mam robić jak ten ziomek tylko bez tego wipe ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
GRIZZLY1

Wgrywając rom 1 plikowy nie robi Ci się wtedy wipe i też nie jest wymagane. Wgraj ten sam co masz masz tak kolega @the_naturat_com radzi.. 

 

Tutaj masz poradnik:

Spoiler

 

A tym narzędziem pobierz ten sam rom co masz teraz:

Spoiler

 

 

  • Lubię to! 2

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Camulos

@shed

przyczyną tego jest zapewne, aktualizacja aplikacji "google", wystarczy ją odinstalować i wszystko powinno wrócić do normy :D

temat był już poruszany w innych działach forum

  • Lubię to! 2

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
shed

@Camulos

Faktycznie działa XDDDDDDDD Dobra dzięki za dobre rady i chęci xD

Edytowane przez Muszczu
Nie cytujemy całego posta poprzedzającego - wystarczy @up lub @wspomnij, proszę o tym pamiętać. [4.6]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
fido70
Napisano (edytowane)

Zbędne czarowanie z tym flashowaniem ROMu - @Camulos miał rację. Winna była aktualizacja Google. Należało ją odinstalować i poczekać na nową (z 15.II.2017).

Edytowane przez fido70

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@fido70 po co się wcinasz? Jakie czarowanie? Nie wszyscy mieli złe doświadczenia z aktualizacją googlowskiego syfu, wiec nie wszyscy łączą aktualizację nieistotnej apki z systemem. W 99% innych problemów z systemem zaleca się wrzucenie na nowo partycji systemowej bez wipe data, czyli bez utraty danych użytkownika. W 99% operacja ta przywraca system do pełni sprawności. Nie znasz się to nie rzucaj błotem..

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.