Skocz do zawartości
seba112

rom [OFFICIAL] LineageOS 14.1 [G2]

    Rekomendowane odpowiedzi

    Czy ktoś z Was mógłby podać instrukcję instalacji romu wraz z gapps tak, aby po jej zakończeniu obecne byłoby też TWRP?

    Chodzi mi o to, że instalując ten rom na stocku wszystko poszło ok, ale po instalacji nie ma twrp ani innego recovery. Gdy próbuję zainstalować go osobno (np. poprzez adb lub Alligator) to za każdym razem po restarcie mam błąd: secure booting error.

    Z góry dzięki za pomoc.

    Pozdrawiam!

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @pepe444  Nie każdy ma ochotę siedzieć na przestarzałym systemie, który jest wolny i na którym bateria ginie w oczach, zarządzanie ramem jest tragiczne, a jedyne co do niego przekonuje, to lepiej działający aparat.

    Co do Lineage OS.. Pamiętajcie, że to dopiero pierwsze nightly. Z czasem będzie lepiej. Tak samo było z CM13, który z czasem stał się jednym z najlepszych romów na G2. Cierpliwości.

    Edytowane przez Danielf85
    Niepotrzebne wycieczki personalne.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    zelos156
    To są charakterystyczne objawy chaotycznego, amatorskiego "dewelopmentu", bez porządnej organizacji, dokumentacji, porządku w utrzymaniu wersji kodu.

    Chłopie bardzo mi Cię szkoda na prawdę... Każdy wie że LOS jest w fazie rozwoju, pewne rzeczy mogą być jeszcze nie przetłumaczone do końca, coś może nie działać. To nie tak że CyanogenMod zmienił tylko nazwę i wszystko musi działać... Jest Gerrit skoro wypowiadasz się o DEWELOPMENCIE, możesz im pomóc tłumaczyć ten system na ojczysty język a nie tylko czekać na gotowe albo szkalować bo ktoś chce mieć nowszy co za tym idzie lepszy systek niż dotychczas oferuje mu producent. Bo z tego co wiem, a jest to informacja 100% pewna. Producent zakończył wspieranie dla G2 D802 etcetera. Rozumiem że masz pojęcie o developerce, skoro się tak wypowiadasz. Czekam aż Ty coś stworzysz, chętnie przetestuje.
    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Daniel.
    Notatka Moderatora:
    Treść notatki:

    Panowie prosił bym o powrócenie na właściwy tor tematu. Nie wdawajmy się w niepotrzebne dyskusje.

    • Lubię to! 2

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    lukx1

    Chciałem zaktualizować system przez wbudowany updater, pobieram aktualizacje, resetuje wgrywam nową wersję,  resetuje do systemu i nagle restart do recovery i tak cały czas co bym nie zrobił, nawet po przywróceniu kopii stocka to samo. O co chodzi? 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    seba112

    @lukx1
    Na ostatnich stronach na xda jest wytłumaczone co zrobić, aby to naprawić.

    Wysłane z mojego Galaxy S7

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    lukx1

    da się ten system aktualizować jakąś aplikacją pobierając tylko aktualizacje a nie cały system? Do cm był jakiś cyandelta updater ale czy to będzie działać lineage?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ludzie pomocy!!! Chciałem zaktualizować do kompilacji z 6.02. I standardowo, ustawienia, aktualizacja, pobierz, zainstaluj. Reboot do TWRP i nie mogę z niego wyjść. Taki jakiś dziwny bootloop, tylko, że zamiast załączać ciągle logo LG wywala do recovery. Oklepane wyłącz-włącz nic nie daje, ciągle uruchamia TWRP. Da się to jakoś obejść bez reinstalacji całego systemu na czysto? (tak trochę nie chce mi się konfigurować wszystkiego jeszcze raz)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dszymek

    @rubikshift sprobuj sciagnac jeszcze raz rom na kompa pozniej przezuc na karte i zrob dirty flash. Jezeli nie pomoze to instalacja romu od nowa, niestety.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    :/ niestety, bez instalacji na czysto chyba się nie obejdzie. No dobra, dzięki za pomoc, zreinstaluję rano (ufff, dobrze, że akurat jutro budzika nie potrzebuję).

     

    EDIT: A jednak się udało, na spokojnie przeszukałem jeszcze wątek na xda i okazuje się, że to jakiś bug w OTA LineageOS. Gdyby ktoś miał podobny problem co ja, polecam ten filmik (a raczej komendy z opisu).

     

    Edytowane przez rubikshift

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x