Witam. Czy w S7 Edge jest możliwość ustawienia aby telefon pobierał aktualizacje oprogramowania przez sieć a nie przez WiFi? Pozdrawiam.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Nie da się tak, tylko Wifi niestety.
seba112 Nie da się tak, tylko Wifi niestety.
seba112
Co za głupoty piszesz.
Jak wyżej w poście, oczywiście się da.
Kurcze tez wlasnie szukalem odpowiedzi na to pytanie. To az dziwne, ze nie da sie bez Wifi. Przeciez sa ludzie ktorzy nie korzystaja z wifi. Zostaje tathering z innego telefonu. 🙁Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
To ciekawe co piszecie, bo miałem grudniowy 6.0.1 i pobrałem Nougata przez 4G (LTE). Ściągnięło się w około 5 minut (1.3GB).
Oczywiście że można. Tylko trzeba ręcznie pstryknąć wyszukiwanie aktualizacji. Automatycznie tylko przez wifi.Tapnięte z S7 Edge.
W takim razie możesz nam pokazać jak wybrać aktualizację przez sieć? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Ustawienia
Informacje o urządzeniu
Pobierz aktualizacje ręcznie
@SKORPION
Co nie znaczy że ręcznie to poprzez sieć. Ręcznie tzn, że sam wymuszasz aktualizację a nie sam telefon automatycznie sprawdza i pobiera aktualizację OTA.
@SKORPION po wybraniu opcji "pobierz recznie":
W styczniu jeszcze sam aktualizowałem. Kurcze nie pamiętam może faktycznie miałem włączone wifi ale ręki sobie nie dam uciąć 😉
No ja miałem na 100% 4G, bo ściągałem w pracy Nougata mając wtedy grudniowego MM. Nawet moge to udowodnić.
Dziwne. U mnie również nie da się ściągnąć aktualizacji poprzez sieć komórkową. Ani na MM, ani na N.
Mogę wyszukać bez wifi, pobrać nie ma co, więc tego nie sprawdzę. Ale nawet w opisie tej funkcji jest informacja że pobieranie przez sieć komórkową może spowodować naliczanie opłat, więc raczej nie pisaliby czegoś takiego jeśli nie byłoby możliwości pobrania przez sieć.