W tej kwocie spokojnie dostaniesz nowy flagowy telefon, np. Huawei P9, Galaxy S6, LG G5 z przedłużenia umowy na OLX. Wszystkie mają świetne aparaty, Galaxy S6 ma dość słabą baterię, wszystkie będą działać błyskawicznie. Iphone 6 raczej odrzuć, nie jest to zbyt udany model, w tej cenie dostaniesz lepszy telefon. W skrócie:
Huawei P9:
Bardzo dobre wykonanie z aluminium, bardzo dobry aparat, wyświetlacz FullHD, dobra bateria, ma lekkie problemy z gospodarowaniem RAMu (ubija aplikacje w tle, jednak aktualizacja do Androida 7.0 praktycznie rozwiązuje ten problem), nie ma stabilizacji obrazu w aparacie, przez co filmy wyglądają słabo w porównaniu z resztą konkurentów. Po zakupie możesz za darmo rozszerzyć gwarancję do 3 lat + 3 miesiące gwarancji na ekran (gdybyś potłukł z Twojej winy to wysyłasz do serwisu i Ci za darmo wymieniają na nowy)
LG G5:
Średnie wykonanie - aluminium pokryte grubą warstwą lakieru, w starszych modelach występowały problemy ze spasowaniem, wyśmienity aparat, Wyświetlacz QHD, dobra, wymienna bateria, modułowość, zdarzają się problemy z wyświetlaczem - powidoki, rozlania itp.
Galaxy S6:
Bardzo dobre wykonanie, jednak po obu stronach masz szkło - po upadku może być różnie; również super aparat, świetny wyświetlacz QHD Super AMOLED; słaba bateria (3-3,5h SOT to słaby wynik); brak slotu na karty pamięci. Warto dodać, że to telefon który ma już prawie 2 lata, jest to zeszłoroczny flagowiec, jednak mimo to to wciąż dobry wybór.
Jeśli chodzi o telefony używane to możesz poszukać Galaxy S7, może uda się znaleźć jakąś ładną sztukę, ale może być ciężko w tej cenie. Sam osobiście miałem podobny dylemat jeszcze 2 tygodnie temu, ostatecznie wybrałem Huaweia P9 i jestem bardzo zadowolony 😉Ale polecam poczytać o każdym z tych telefonów i wybrać co Ci najbardziej pasuje 😉
@EDIT
A, i warto dorzucić do tego zestawienia Honor 8 - to taki Huawei P9 w innej obudowie (z obu stron szkło, tylna szybka łatwo się rysuje) i dodatkowym 1GB RAMu 😉