Od około 2 miesięcy mam następujący problem: ekran przy włączonej funkcji Always On Display jest delikatnie podświetlony (widać to w ciemnym pomieszczeniu, szary ekran wyraźnie odcina się od czarnej ramki), a biała czcionka zegara jest lekko zaróżowiona. To samo dzieje się podczas używania funkcji Zegar nocny (zegar na zakrzywionej części ekranu). Zaraz po zakupie ekran wygaszał się zupełnie na ciemnych powierzchniach i przy testach w ciemnym pomieszczeniu nie odcinał się od ramki. Oczywiście ww błąd skutkuje, oprócz bijącego w oczy szarego podświetlenia w nocy, przyspieszonym zużyciem baterii. Problem występuje na firmwareG935FXXU1BPLB (XEO) jak i na firmware na bazie Nougata (BTU). Telefon oczywiście na oryginalnym firmware, Knox 0x0.
Zgłosiłem problem w autoryzowanym serwisie Samsunga w Gdańsku, za pierwszym razem wgrali nowy firmware i stwierdzili, że powinno być ok, za drugim razem pokazałem im problem przy zgaszonym świetle i przesłali do centrali Regenersis w Warszawie, która stwierdziła brak usterki. Porównałem na 2 innych S7/S7 Edge, tam jest ok.
Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem?