Witam,
Jak zapewne widać po dziale jestem szczęśliwym posiadaczem pięknego Sony Xperia Z3. Niestety jakoś od początku grudnia mam z nim problemy z dźwiękami (wcześniej 1,5 roku bez zarzutów), a mianowicie:
- gdy aplikacje zostaną zminimalizowane poprzez wyjście z nich przyciskiem powrotu na ekran główny i telefon zostanie wygaszony to czasem przy wybudzeniu go i próbie ściszenia głośności głównej przyciskami bocznymi, zamiast tego ściszana jest głośność multimediów,
- gdy mam ustawiony regułami tryb "Nie przeszkadzać" to mimo aktywnej reguły słychać dźwięki dzwonka, a osoba dzwoniąca na pewno nie jest dodana do żadnych wyjątków.
. Rzecz jasna skoro nie poradził sobie z problemem reset do ustawień fabrycznych ani też nowe zainstalowanie systemu poprzez naprawę urządzenia w aplikacji Sony PC Companion to telefon został oddany na gwarancję, oczywiście zrobili to samo co ja i telefon oddali twierdząc, że po testach jest ok. Mija dzień, znowu to samo, oddaje telefon ponownie, zwrócili go po dłuższym czasie z informacją, że została wymieniona płyta główna. Jednak jeszcze telefonu nie sprawdzałem ponieważ w międzyczasie przedłużyłem umowę z Play i załatwiłem sobie Xperię M5, ku memu zdziwieniu po 2-3 dniach użytkowania i na tym telefonie zaczęły pojawiać się te problemy. Wniosek jest jeden, te komplikacje musi powodować jakaś aplikacja, prawdopodobnie jedna z tych, które pozostają uruchomione w tle.
No i tutaj moje pytanie, czy znacie jakieś sposoby aby sprawdzić która z aplikacji miesza w systemie Android poza takim, aby kolejno, jedną po drugiej, zostawiać aplikacje uruchomione w tle i czekać aż zaobserwuję nieprawidłowości?
dodana zawartość
Ok, problem nr 2 już nieaktualny.
Nie wiem, może jakaś z aplikacji otrzymała zbytnie uprawnienia, ale było to spowodowane jedynie tym, że w warunkach profilu "Nie przeszkadzać" było zaznaczone, iż dzwonić do mnie mogą "wszystkie kontakty", a nie tak jak było to wcześniej "kontakty z gwiazdką".
Jednak jakby ktoś miał jakąś sugestię odnośnie problemu nr 1 to byłbym wdzięczny.