luk_uzn Witam telefon s6 wpadl mi do wanny wylaczyl sie rozebralem go bateria byla spuchnieta kupilem nowa ale teraz niechce sie wlaczyc i brak jakiej kolwiek reakcji na podlaczenie ladowarki znaczy jest grzeje sie bardzo w gornej czesci telefonu i to bardzo mocno jest szansa na odratowanie czy trzeba szukac nowego telefonu
strashak Rada tania, ale skuteczna i dla Ciebie i dla telefonu. Potrzebujesz 3 rzeczy. Słownika poprawnej polszczyzny to tak dla Ciebie, na czas suszenia telefonu poczytaj sobie. Miseczka i ryż. Wsypać ryż do miski i zanurzyć w niej telefon. Niech się pokĄpie kilka godzin.
marcinb24 Ryz to jest dla tych co pisza takie pomysly... nie ryz a wyciagniecie plyty i kapiel w ultradzwikach aby pozbyc sie wilgoci z pod ukladow ktora robi zwarcia psujac ukladym. Pyl z ryzu jest klejacy... moze i pochlania wilgoc ale musi byc mega suchy a poza tym jak ryz wyciagnie wilgosc ze srodka obudowy??? Po ryzu to tylko cegla bedzie po jakims czasie. Tylko ultradzwieki i to jak najszybciej.Wysłane z mojego SM-G920F
Fairblue Może być tak, że po prostu podczas zalania po prostu poszło takie zwarcie, że już się tego telefonu nie uratuje? Woda w wannie była czysta czy z dodatkami w postaci płynu np? Ile pływał? Kiedy włączyłes telefon po raz pierwszy po zalaniu? Ile czasu minęło od samego zalania? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka