@Flyagaric przerabiałem betterbatterystats i niczego mu nie brakuje ale jakos gsam bardziej przypadł mi do gustu.... dobrze ze mamy wybór 😉
zgadzam się co do greenify, w starszych androidach gdzie nie bylo kontroli nad np dane w tle, oszczędzaniu energii dla aplikacji (blokowanie wybudzeń/powiadomień od danej apki) i innych rozwiązań zaimplementowanych w systemie - miała sens hibernacja procesów apek
dzisiaj za wiele to nie daje a nawet powoduje opoznienie w starcie danej apki (jesli nie ma procesu uruchamiającego w ramie buforowanym itp)
system chodzi płynnie a ilosc wolnego ramu w danej chwili nie wplywa na baterię, czy to bedzie 300mb czy 600mb bez znaczenia....
Flyagaric
Przelazłem sobie do twego poradnika - fajna kompilacja - większość tych rzeczy przerabiałem i zgadzam się, że Force Doze nic nie daje.
dzięki za dobre słowo 😉, oczywiscie ze force doze to sciema, najwazniejsza jest odpowiednia konfiguracja tel tak aby wchodził w deep sleep, wymuszanie doze na siłe nie wnosi nic do czasu czuwania, Ty to wesz, ja to wiem, pare osob bedzie sie spierać, mają do tego prawo. Ja wykonałem testy i pisze na własnym przykładzie. Kazdy jednak inaczej uzywa tel....
Pozdr.