Witam serdecznie, chciałbym się was doradzić o telefon do 1500 zł. Czytam o tych modelach i nie mogę się zdecydować. Chciałbym na Allegro zamówić coś fajnego co na trochę mi posłuży, bo nie wymieniam często telefonu. Miałem kupić LG G5 wstępnie, ale te moduły i spasowanie mnie odstraszyło i budżet też większy. Dlatego po długich analizach wybrałem 3 modele jak w Tytule, jednak i co do nich mam wątpliwości, a więc
Galaxy S6 Flat: Chciałbym wersję Edge, ale niestety jest zbyt droga, telefon napewno bardzo dobry, ale już trochę starawy, gdyż lada moment wyjdzie S8, no i ten czas pracy na baterii jest ponoć ogromnym minusem, pytanie jak ogromnym, czy jeden dzień wytrzyma?
Xiaomi Mi5: Przyznam, że nie znam się kompletnie na tych Chińskich firmach, ale poczytałem trochę o tym modelu i bardzo jest chwalony, na Allegro widzę, że ludzie kupują go dużych ilościach, bo ma bardzo mocne podzespoły co do ceny. Jedynie przerażają mnie następujące rzeczy w tym modelu, a więc: Gwarancja - niby są Polskie serwisy na aukcjach ale nie wiem jak to jest w rzeczywistości jakby coś się popsuło. Wytrzymałość - widziałem filmik jak koleś łatwo złamał ten telefon, tak wiem, że wielu powie, że to może ściema, ale jednak jakieś zawachanie miałem po obejrzeniu tego filmiku. Nakładka MIUI - Na Allegro widzę w wersji 7 jedni chwalą drudzy nie, nie wiem wogóle z czym to się je, o co chodzi z tym Global softem itd. mógłby to ktoś wyjaśnić tak w skrócie? No i chyba najważniejsza rzecz czyli pasmo 800 mhz LTE którego ponoć nie ma ten telefon, a jestem z małej miejscowości i boję się, że gubiłby zasięg, czy jakość połączeń jest ok.
Huawei P9: Do tego telefonu w sumie ciężko się jakoś przyczepić, jedynie co czytałem, że RAMÓW dużo zżera, że wyświetlacz taki sobie i aparat też, że niby to flagowiec ale jakoś we wszystkim odstaję trochę od Topowych.
Co byłoby najlepszym wyborem wg was? Pozdrawiam:)