Witam, jestem nowym użytkownikiem tego zacnego forum więc proszę o wyrozumiałość w razie jakichkolwiek błędów z mojej strony. A więc tak, zajmuję się amatorsko serwisem różność elektronicznych(głównie po znajomych i rodzinie). Ostatnio wpadł mi w ręce nowy tablet kiano slimtab 8 3GR na którym to mam wgrać nawigację. Problem polega na tym iż nie potrafię sparować go z komputerem tz. po podłączeniu kabla nie dzieję się nic, prócz ładowania w.w. tabletu. W menadżerze urządzeń w windowsie nie pokazuje się żadne nowe nierozpoznane urządzenie (nie słychać też klasycznego windowsowskiego dźwięku podłączania nowego urządzenia. W tablecie włączona jest opcja debugowania USB, pobrałem Android studio i doinstalowałem Google USB Driver, nie pomogło.W związku z powyższym mam kilka pytań: 😃
1.Czy którykolwiek z użytkowników miał styczność z ów tabletem i ogarną sposób żeby komp go widział,
2.Czy wina może leżeć po stronie złego kabla, tzn. Kupiłem nowy kabel samsunga i nie testowałem go z innymi telefonami/tabletami. I czy ktoś w ogóle słyszał o czymś takim jakoby niektóre kable byłyby tylko do ładowania.
3. Gdzież mógłbym znaleźć info na temat ewentualnego zrootowania tego szajsu (google przewertowane i żadnychkonstruktywnych informacji na ten temat.
Pozdrawiam cieplutko i liczę na szybką pomoc.