Turn32 Witam, gdy wejdziemy w aplikacje pracujące w tle i przesuniemy którąś w dół to pojawia się przy niej ikona kłódki, co ona oznacza ? Myślałem, ze chodzi o to, że aplikacja będzie ignorowana przy zamykaniu wszystkich pracujących w tle, alezamyka się normalnie. Ktoś wie co to daje ? Załączam screeny.
kacpelucha @Turn32 musisz jeszcze ja dodać w menedżerze baterii do działających po wygaszeniu ekranu. I będzie git.
Turn32 Czyli ta kłódka po przeciągnięciu aplikacji w dół aktywuje opcje ''aplikacje chronione'' ? (ustawienia>aplikacje chronione - takie same kłódeczki tam widnieją).
Gwozdek Na to wygląda. U mnie po 'zakłódkowaniu' aplikacje nie są usuwane z pamięci, pomimo, że nie mam ich ustawionych w 'Aplikacjach chronionych'.
dapik1 Ja jeżeli "zakłódkuję" aplikację to ona nie jest ubijana podczas ręcznego czyszczenia pamięci.Natomiast aplikację chronione - to są aplikację , które działają cały czas i ich "ubicie" przez system powodowało by destabilizację działania określonych programów.U mnie wygląda to tak http://cloud.tapatalk.com/s/588bbd7cb0117/Screenshot_2017-01-27-22-30-50.png? http://cloud.tapatalk.com/s/588bbd9a8aa8a/Screenshot_2017-01-27-22-30-58.png? Wysłane z ALE-L21 C01B569 KangVip
Turn32 Faktycznie, jak mam otwartych kilka aplikacji i zakłódkuje którąś to nie zamyka sie ona wraz z innymi pracującymi w tle. Wyjaśnione.
kacpelucha @dapik1 mozesz używać screenów tak jak dawniej ? Teraz mamy link w spoilerze i odnosi na zewnątrz. Rozumiem że to przy użyciu tapatalka ? dodana zawartość @Turn32 to nie do końca tak Panowie. Zobaczycie że i tak po pewnym czasie apka wam się zamknie jeżeli nie dodaci jej do chronionych po wyłączeniu ekranu.
dapik1 @kacpeluchaNie wiem o co chodzi ale od jakiegoś czasu nie mogę wstawić obrazka na strony forum gdyż Tapatalk nie daje mi takiej możliwości , mam tylko możliwość wstawienia na serwery Tapatalka a na stronach forum pojawia się link.Nie wiem co mi się pokićkało że tak się dzieje. Może coś poprzestawiałem? Nie wiem.Jeżeli chodzi o zamykanie aplikacji po pewnym czasie to może wiesz czy istnieje możliwość ustawienia czasu połączenia telefonicznego po , którym nastąpi zakończenie rozmowy? Ostatnio przeprowadziłem 130 minutową rozmowę [emoji56].Wysłane z ALE-L21 C01B569 KangVip
dapik1 @kacpeluchaRozmowa była świadoma, tylko wydawało mi się że zakończyła się gdzieś w okolicach piątej minuty . Jak dwie godziny później chciałem zadzwonić to nadal trwała. Całe szczęście że ogarnia to pakiet.Wysłane z ALE-L21 C01B569 KangVip
Bartosz_Przespolewski nie o to chodzi to jest po to aby gdy ja "zakłudkujesz" i przeciągniesz ikone do usunięcia wszystkich procesów w tle wylacza sie wszystkie oprocz tej np ja tak robie z google chrome chce wylaczyc duzo aplikacji to kludkuje chrome i klikam kosz w androidzie 6.0