cinky91 Witam, Od niedawna mam tablet Lenovo S8-50L. Po podłączeniu do niego pendriva, myszki, klawiatury do tabletów urządzenie tego nie widzi. Tablet posiada funkcję OTG, na co wskazują również aplikacje do testowania obecności OTG w urządzeniu. Czy jest na to jakaś rada?
pm1992 Robiłeś hardreset? Moze to pomoże, jesli normalnie usb ładuje to tylko jest cos systemowo nagrzebane. Mój otg np sie rozłącza przy podłączonym dysku przenośnym, kup moze inny kabelek OTG najlepiej dedykowany pod lenovo, są takie na aukcjach.
dzidexx @cinky91 Jeśli komunikacja(mtp) tab - pc działa to winnym jest kabel/przejściówka. Pendrive powinien być sformatowany na fat32.
cinky91 Otóż kabelek OTG jest sprawny, udało mi się podłączyć jednego pendriva nie zmieniając jego formatowania, ale innych pendrivów nie widzi. Tablet nie wykrywa też klawiatury z wtyczką micro usb, która na innych tabletach działa.
dzidexx @cinky91 To jeszcze nie przesądza o sprawności kabla. Masz Lolipop? Naładuj do 100% i sprawdź ponownie. Mysz kablową lub wifi stick spróbuj podłączyć.
cinky91 Wifi Stick wykrywa 😃 ale myszy kablowej już nie... Tak mam lollipop 5.0.1, naładowanie nic nie zmienia
dzidexx Może potrzebować więcej prądu. Pendrivy powinny być sformatowane na fat32, do ntfs potrzeba ci total commander+wtyczka paragon. Nie każdy sprzęt msi być kompatybilny. @cinky91
cinky91 @dzidexx Formatowałem pendriva, nic to nie zmieniło... Jak zwiększyć wartość prądu podawanego na gniazdo w tablecie, tak by wykrywał urządzenia?
dzidexx Nie zwiększysz i to tylko przykładowa przyczyna. Gdyby nic po usb nie czytał sytuacja byłaby prostsza - factory reset i ewent. serwis.
dzidexx Dwa sprzęty działają, dwa nie - wg mnie tablet jest sprawny. Jeśli dwa 1sze przestaną współpracować tzn., że się mylę.
pm1992 Ja dodam od siebie że na pewno klawiatury na usb sa niekompatybilne z naszym tabletem, uzywam takuej na bt i śmiga. Tak samo moze byc z myszkami ze tez nie beda dzialac booo nie ;-)