Rad-X Jesli 3 razy wpiszesz zle PIN, karta sim zostanie zablokowana. Do odblokowywania sluzy kod PUK Niestety opcja odblokowywania jest ukryta. Co trzeba zrobic? 1. Wybrac połączenie alarmowe 2. wpisac **05*$kod_PUK*$nowy_PIN*$nowy_PIN# (oczywiscie bez znaku $) 3. cieszymy sie odblokowana karta sim 🙂
Rad-X Wtedy dana karta SIM zostaje zablokowana. Jezeli masz abonament, masz zarejestrowany pre-paid (mozna w punkcie sprzedazy lub pocztowo), to nie ma problemu. Powinno to byc darmowe. Tylko oczywiscie identyfikacja wlasciciela i to wszystko. Tak samo sie postepuje przy zaginieciu karty.
obi-wan PUK można źle wpisać 10 razy z tego co pamiętam. Jeśli jednak i to zablokujemy, to karta jest do wyrzucenia, a operator na pewno obciąży nas jakąś niewielką opłatą za wydanie nowej, więc darmowe to nie jest. :-)
Rad-X Juz sprawdzalem przy okazji zaginiecia Przejrzyj regulaminy i ceny za "wymina karty SIM" :rolleyes: Naprawde musialbys miec szczegolna oferte.
Matherx A co zrobić gdy ma się dotykowy tel. i są tylko tam cyfry nie ma liter do wpisania tego kodu jak napisał Rad-X
tymone Jeśli chodzi o PUK to jeśli jest abonament musi być właściciel numeru, podajesz numer telefonu, dajesz dowód i uprzejma pani w salonie Orange napisze Ci na kartce PUK. Jeśli chodzi o pre-paid niestety się nie wypowiem. Tak czy siak udaj się do salonu. 🙂 Pozdrawiam!
kacyfik Z tego co pamiętam to w play było jeszcze coś takiego, że jak masz nie zarejstrowany pre-paid to musisz odpowiedzieć na trzy pytanie dotyczące danego konta i wtedy bez problemu podają Ci nr. PUK. Zapewne w innych sieciach jest podobnie.
Krall Kacyfik, Dokładnie nie pamiętałem PUK'u jak się z karty na Mix'a przenosiłem i zapytali mnie o ostatnie doładowania ;P A jeśli PUK'u nie zna ktoś, a nie jest w Play'u to najlepiej na BOK zadzwonić 😉
jakobs2425 A co zrobi jeśli się włożyło kartę innego operatora, wpisało się kod PIN a później 3 razy bezmyślnie wpisałem kod sieci, i wyskoczył mi komunikat, że karta jest zablokowana skontaktuj się z operatorem lub wykonaj połączenie alarmowe. Co teraz jak to zrobić aby telefon chodził
Rad-X Jeżeli zablokowałeś kod PIN a później kod PUK to tylko zostaje Ci wymiana karty SIM. Na szczęście jest to raczej darmowe (o ile nie masz pre paida niezarejestrowanego, bo wtedy to numeru nie odzyskasz). @Krall skoro się przeniosłeś z karty na Mixa to nie ma bata, żebyś nie miał zarejestrowanego numeru. Bo inaczej jakbyś podpisał umowę?
Beyond_Godlike Nie działa ten sposób. Przed chwilą właśnie chciałem tak odblokować i du*a nie działa. Musiałem wziąć telefon matki i dopiero tam bezproblemowo.
[usunięty] Juz sprawdzalem przy okazji zaginiecia Przejrzyj regulaminy i ceny za "wymina karty SIM" :rolleyes: Naprawde musialbys miec szczegolna oferte. Wymiana karty SIM Orange - 25 zł w szczególnych przypadkach mogą odstąpić od poboru ale zablokowanie nie wchodzi w ulgi, wina użytkownika 🙂