NIe bardzo rozumiem. Wymieniam jakie plusy są w danym telefonie i jeśli ktoś jest fanboyem jakiegoś systemu to bardzo dziękuje za jego wypowiedzi. To są telefony... Każdy kupuje, bo czegoś od nich wymaga.
W S7 jest fajnie zrobione wykorzystanie krawędzi czy też multiwindow. TouchWiza dawno nie używałem już, więc nie pamiętam za wiele.
W MIUI natomiast mam łątwy dostęp do 2 aplikacji z ekranu blokady i z zamkniętymi oczami mogę sobie je odpalać, wszystkie aplikacje instalują się na pulpitach, tona motywów gotowych do użytkowania gdzie można osobno dobierać blokade, ikony, zegaryitd., funkcje gestów, przemyślana belka, wygodny ekran otwartych aplikacji z dużym podglądem itd.
Pozatym MIUI jak i TouchWiz jest po prostu ładne. Andek jest po prostu brzydki (dla mnie).
To że ty czegoś nie używasz nie znaczy, że ktoś inny nie używa tego codziennie. Z chęcią podyskutuje z osobami które nie uznają z automatu wyższości jednego systemu nad drugim. Rozmawiajmy o tym co jest w nich, a czego nie ma, bo to jest istotne, a nie to czy ktoś używa...
Najprostszy przykład to krawędzie edge i ich funkcje. W S7 Edge są, ale nie każdy z nich korzysta. W Mi5s i OPO3T ich NIE MA, więc nawet nie można z nich korzystać.