lukpiecz Cześć. Mama ma Lenovo K5 z T Mobile. Niestety dość często się zdarza, że nie wyłącza się ekran. Cały czas jest pokazany pulpit. Co to może być?
robo_s Na początek sprawdź Ustawienia / Wyświetlacz / Uśpienie.Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka
robo_s Kiedyś na taki problem w Samsungu użytkownicy sugerowali sprawdzić czas podświetlenia (to sprawdziłeś) czy powiadomienia aplikacji nie aktywują ekranu i przez to utrzymują go włączonym a na koniec wyjęcie baterii i ostatecznie przywrócenie ustawień jeśli problem pojawił się z czasem, a nie istniał od początku. Może to cię zainspiruje 🙂Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka
awygo Jeszcze raz powtórę: OSTROŻNIE Z TYM PRZYWRACANIEM USTAWIEŃ FABRYCZNYCH! Piszcieskąd pochodzi telefon i jaką ma wersję oprogramowania. Jeśli z oficjalnej polskiej dystrybucji, to OK. Ale jeśli z Chin (czyt.: Allegro), to sprawę trzeba głębiej przemyśleć.
robo_s Napisał że telefon ma z T-Mobile to chyba Polska dystrybucja ??? 🙂Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka
awygo robo_s Napisał że telefon ma z T-Mobile to chyba Polska dystrybucja ? Masz rację, przeoczyłem to:facepalm3: Ale myślę że takie ostrzeżenie dla innych powinno pozostać.
robo_s ...Po ponownym uruchomieniu problem ustaje na jakiś czas. To sugeruje że twój problem może wywoływać jakaś aplikacja która nie włącza się od razu tylko po jakimś czasie. Może nawet sam ją uruchamiasz, a ona ma uprawnienia bądź ustawienia wpływające na wyświetlacz i stąd kłopoty. Odinstaluj sprawdź zainstaluj ponownie. Tyle ode mnie Jeszcze jedno: czy problem nie pojawia się przy ładowaniu?