Witam. Mam G2 wersje 16 gb od dobrych kilku miesięcy i jak najbardziej jestem z niej zadowolony. Niestety posiada jedną wadę a mianowicie pamięć - po tych kilku miesiącach tak zapchałem telefon że nie ma już wolnej pamięci. Kilka dni temu kupiłem uszkodzoną g2 wersję 32 gb na gwarancji (sprzedający zapewniał że wady można naprawić w ramach gwarancji ale sam tego nie zrobi bo ma już nowy telefon i nie ma czasu na wysyłkę). Oczywiście sprzedający oszukał mnie i jak się okazało telefon nie posiada gwarancji ponieważ ma nowy ekran - kupiłem za 300 zł dlatego i tak nie przepłaciłem. Telefon posiada następujące wady: nie działa wibracja, nie czyta sim oraz tylne przyciski. Jak myślicie - warto spróbować przełożyć płytę główną? Czy to że nie czyta sim albo uszkodzone przyciski zależy od płyty?Trudno jest przełożyć płytę? Oraz czy płytę 32 gb bez problemu można przełożyć do wersji 16 gb. Pozdrawiam
Jeśli obydwa telefony to te same modele (np D802) to przełożenie płyty głównej nie będzie problemem (powinieneś sobie z tym samodzielnie poradzić), wibracja i tylne przyciski to oddzielne elementy więc powinny działać po przekładce. Tylko zostaje kwestia nie czytania kart sim (złącze jest na płycie głównej) więc na początek spróbuj uporać się z tym problemem a później przekładka.
Dzięki za odpowiedź. Jeżeli złącze sim jest na płycie głównej to ciężko będzie to zrobić bez dodatkowego wkładu finansowego :/ Chyba pozostaje sprzedać ten tel i sobie kupić sprawny bez żadnych wad,,,
Zacznij od zrobienia hard resetu, jeśli nie pomoże możesz rozebrać telefon i podgiąć delikatnie igłą styki odpowiedzialne za kartę sim (w dwóch telefonach, które miały taki problem pomogło - nie było styku między blaszką a kartą sim -nie były to G2 więc nie wiem czy tutaj jest do nich łatwy dostęp)
Temat chyba można zamknąć. Kartę raz czyta raz nie (a jak nie czyta to pokazuje nr IMEI null) co oznacza że slot jest raczej sprawny a problem jest raczej z płytą. W dodatku uszkodzone przyciski są na płycie głównej dlatego lepiej już zainwestować w inny egzemplarz
55 minut temu, mateo96n napisał: Temat chyba można zamknąć.
55 minut temu, mateo96n napisał:
Temat chyba można zamknąć.
Na forum nie zamykamy tematów. Podobny przypadek może przytrafić się też innemu użytkownikowi. 🙂