Witam. Od dłuższego czasu mam zamiar kupić nowy tel, gdyż moja Xperia Z2 wyzionęła ducha. Telefon który najbardziej odpowiada moim wymaganiom to Motka X Style. Smartfon prawie idealny. Nadal mocne bebechy w połączeniu z czystym androidem, dobry aparat, duży i świetny wyświetlacz, głośniki stereo, jakość wykonania oraz wygląd (kwestia gustu), minusem jest bateria. Już nawet miałem iść skorzystać z promocji w euro agd, gdzie przez parę dni był dostępny za 999 zł, jednak poczytałem opinie na forum i postanowiłem poczekać. Wielu z użytkowników skarży się na wadliwy wyświetlacz w nie których egzemplarzach. Zauważyłem że problem z ekranem w X Style jest dość częsty i bardzo prawdopodobny. Nie chce sytuacji, w której nowo zakupiony telefon będzie natychmiastowo nadawał się na gwarancje lub będę z niego korzystał ze świadomością, że ekran posiada jakieś żółte plamy itp.
Dlatego chciałbym się poradzić bardziej doświadczonych użytkowników. Ryzykować i brać ten, bądź co bądź, świetny telefon, czy kupić coś innego? W tym przedziale cenowym, mam P8, P9 lite, A5(2016), Moto G4+. Czy może skusić się na coś lepszego, ale używanego?