S5Fan
Całkiem prawdopodobne że przestał spłacać raty, a zapis umowy mówił że urządzenie do momentu spłaty ostatniej raty jest własnością operatora
ale zrozum ze blokowanie tel jest na wniosek organu ktory ma uzasadnione podejrzenie np popełnienia przestępstwa/kradzieży itp
a nie bo sobie jakis krawaciarz jeden z drugim dopisali ze jest ich własnością....
S5Fan
Dla mnie branietelefonu u operatora tylko po to żeby od razu go sprzedać najczęściej za kwotę niższą niż suma rat jest dziwne
za większa przeciez nie sprzeda bo operator to nie caritas ze po nizszej cenie niz rynkowa sprzedaje tel...
wiec logiczne po jakiej musi sprzedać, sam tak w zyciu kupiłem z 10 tel sobie i dla rodziny ze znajomymi jako pomoc.... nie widze w tym nic dziewnego, nadal będe tak robił, a jesli trzeba bedzie to odpukać uruchomie prawnika....
Vites
lub miec lewydowod osobisty.
problem plusa iz nie zweryfikował należycie tożsamości
Vites
Wywalil do kosza umowe, zniszczyl SIMa a nowiutki telefon od razu spieniezyl w komisie. Gosc jest nienamierzalny ani przez Plusa, ani przez komornika czy policje.
nadal nie jest to powód do blokady urządzenia w naszym kraju przypomnę.
napisz oficjalne pismo do plusa jaki jest powod blokady urządzenia, na czyj wniosek bo plus sam w sobie nie ma prawa blokować tel, nie jest do tego uprawniony, do tego musi być notatka policji lub innego organu uprawnionego (stwierdzającego pewien fakt w swietle prawa)....
@maxprzemo nadal to nic nie znaczy, blokada nie moze byc na widzi-mi-się operatora,
wedlug mnie blokada jest bezprawna, ich wewnętrzne zapisy sa niżej niz ogólne przepisy i zasady działania w tym przypadku