Witajcie,
założyłem konto, aby napisać ten post. Szukałem najpierw forum gdzie mógłbym otrzymać najlepszą poradę i padło na Was (sorry ;))
Muszę kupić telefon dla w miarę kumatej seniorki, niestety budżet jest mocno ograniczony a wybór (ku mojemu zdziwieniu) spory.
W zasadzie okoliczności są mało istotne, ale napiszę czego oczekuję po zmianie.
Chcę żeby jakość połączenia była lepsza ponieważ gdy teraz chcę z nią porozmawiać to muszę się wstrzelić kiedy będzie poza wielką płytą bo samsung galaxy ace2 wycina i gubi zasięg niemiłosiernie.
Nie wiem czy słusznie, ale uparłem się na nowy telefon bo z mojego doświadczenia wynika, że z czasem telefony mimo działania wykazują "zużycie" i nie chciałbym kupić teoretycznie lepszej używki i nie usunąć problemu.
Z mojego research'u wyłoniły się dwie grupy telefonów, o których chciałbym od Was opinie.
1. Modele znanych firm, sztuki nowe ale najwidoczniej zagubione gdzieś w sieci dystrybucji.
w tej grupie już zupełnie nic nie zachwyca poza marką, a do np. htc musiałbym dołożyć z 50zł
Jeśli coś wartego uwagi w tej grupie pominąłem to proszę o poprawienie.
2. Modele zupełnie nieznanych mi wcześniej firm która liczy sobie w moim budżecie ok 20 różnych telefonów :o
Ta grupa zaskoczyła mnie teoretycznie dobrymi parametrami, ale to tylko na papierze (a wiadomo papier wszystko przyjmie)
w tej grupie moją uwagę przykuł telefon lark ze względu na LTE, ale ma najsłabsze opinie. Patrząc na jedną jego recenzję odniosłem wrażenie że była sponsorowana przez dystrybutora bo gość dawał do zrozumienia że jest on niewiele gorszy niż telefon za ~2000 zł.
tu również proszę o poszerzenie listy bo na pewno coś pominąłem...
Reasumując chciałbym o opinie kogoś kto miał w ręku/używał telefonów które sprostają moim oczekiwaniom.
Wymagania w/g priorytetów:
- jakość połączeń/siła sygnału w wielkiej płycie
- brak zwiech czy innych utrudnień w obsłudze
- bezawaryjność (może ktoś ma dane nt. ilości reklamacji)
- bateria
- dobry ekran, żeby focie ładnie wyglądały
Pozdrawiam serdecznie,
(i dziękuję za przebrnięcie przez popełniony haos ;P)
Bartek