krogul252 Witam nie mogę podłączyć telefonu do komputera tylko widzi go jako aparat foto.jak daję na przesył danych to nie ma żadnej reakcji.Czy trzeba zainstalować jakiś program lub coś ustawić w telefonie posiadam windows 10 tel.mam od wczoraj z góry dzięki za pomoc.
andrus75 W telefonie ustawiłeś MTP podłączeniu do komputera? Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka
krogul252 Dokładnie pierwsza opcja to zwykle ładowanie a droga to MTP to dałem i nic tylko trzecia działa do przenoszenia zdjęć.Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka
krogul252 Nie instalowałem sterowników.Czy mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie je znaleźć?Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka
andrus75 Sprawdź tu https://motorola-global-en-uk.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/89881 Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka
krogul252 Niestety nic nie daje instalacja sterowników nawet włączyłem debugowanie USB i też nic.Moj poprzedni LG G3 łączył się bezproblemowo żony Samsung tak samo a to za nic nie można zmusić.Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka
andrus75 W menedżer urządzeń widoczne jako urządzenie przenośne xt1572?Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka
krogul252 Rozpoznaje ale pisze że sterownik jest nedostępny.Nie umiem sobie z tym kompletnie poradzić mam win 10 64 bit słychać tylko plumkanie jak zaznaczam MTP i nic parę razy próbował zainstalować sterownik ale nic z tego w opcjach programisty zaznaczyłem Debugowanie.Kożystałem nawet z tego poradnika i też nic http://www.mamkomputer.info/windows-10-instalowanie-sterownikow-niepodpisanych-przez-microsoft/ Załąnczam screeny jak to u mnie wygląda. Spoiler Spoiler
andrus75 Jutro zobaczę u siebie na win10 jak to wygląda. Na codzień używam win 7.Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka
krogul252 ale jak ?? sterowniki zainstalowałem te do motoroli i nic odinstalowywałem je ponownie instalowałem nie wiem co jeszcze można zrobić
bergmen @krogul252 ściągnijusbdeview i zobacz co masz nabałaganione. Telepatycznie nie jestem w stanie Ci nic podpowiedzieć 🙂
andrus75 Dzisiaj podłączyłem do win 10 i bez problemu widzi urządzenie. Xt1572, driver 10.0.10586.0, wpdmtp.infWysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka
Raschey Też mam problem. Niby po MTP widzi urządzenie, jest sterownik ale jak wchodzę na urządzenie to mam pusto. Chciałem przegrać filmy i nic z tego. Próbowałem też z opcją importuj filmy/zdjęcia ale wyskakuje komunikat że nie ma nic do zaimportowania. EDIT: Dobra już, telefon był w trybie ładowania zamiast- tak dla potomnych.
krogul252 Pomogła ponowna instalacja windows 10 Nawet nie instalowałem żadnych sterowników i wszystko widzi.Temat zamknięty.Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka