Wróć się jeśli możesz do postu #1 w tym temacie, tam wszystko opisałem. W #89 podałeś mi linka do xda i zainstalowałem tą wersję MPKS24.107-54-6 z grudnia. Wszystko poszło bez żadnego zająknięcia i działa bez problemu. Teraz zaczął pojawiać się komunikat że jest dostępna aktualizacja i tak jak pisałem, wszystko się ściąga, przygotowuje itd bez problemu, następnie telefon się wyłącza, przechodzi w recovery i instaluje (widoczny rozbebeszony robocik), w 1/3 instalacji wywala robocika z napisem Błąd i tyle, po jakimś czasie uruchamia się ponownie i pokazuje się komunikat, że nie udało się zainstalować aktualizacji.
Wysłane z mojego XT1580
dodana zawartość
A z tego co wszyscy i wszędzie piszą, z zablokowanym bootloaderem można wgrać tylko oficjalny i tylko na swój region, więc skoro się zainstalowalo i wszystko jest ok to i ten OTA powinien się wgrać. Tylko nie wiem czy gdzieś za bardzo ograniczylem jakieś usługi czy coś przez co nie chce się to wgrać czy jakiś czeski błąd. Nie ukrywam że wolałbym nie robić teraz żadnego wipa itd.
Wysłane z mojego XT1580