Skocz do zawartości
BladyTomasz

Problem z ikonami po rollbacku Huawei P9 DUALSIM

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam wszystkich zgromadzonych na forum, 

    Zrobiłem przedwczoraj aktualizację do Androida 7.0, lecz system nie ukrywając jest w powijakach. Zrezygnowałem z niego, więc chciałem wykonać rollback, zrobiłem wszystko, jak było na oficjalnej stronie producenta, na sofcie EVA-L19C432B182. System owszem przywrócił się lecz ku mojemu zaskoczeniu ikony systemowe zwariowały, jakby ktoś je wkleił z androida w wersji 1,6 a troche 5.0... Więc cóż, doszedłem do wniosku jeszcze raz zaktualizuje zobaczę co się stanie. Po aktualizacji do 7.0 patrz znów wszystko zaczeło działać jak należy. Macie jakieś pomysły jak przywrócić system do wersji 6.0 by nie było takiego problemu jaki jest zaistniały? słyszałem coś o wersji z końcówką b136 ale niestety problem bo mój jest telefon z dual sim, na  stronie producenta niestety nie ma tego oprogramowania tylko jest b182... A po zakupie pamiętam musiałem go do tej wersji zaktualizować. Tutaj ssik podglądowy :) ikonki.png.450391fba2d1df0eb40439ad23b162cf.png

    NIe mam czasu na zabawy z serwisem i chce sam to zrobić ale też by nie utracić gwarki. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    rdy

    Musisz wgrać najpierw B136 (albo jego odpowiednik na dual sim, nie mam zielonego pojęcia jaki to rom) i dopiero później najnowszy b182 przez OTA. 

     

    Tak jak zrobiłeś to jest źle, bo nie działają motywy a system ma pełno błędów

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @rdy właśnie wiem o tym lecz tylko tą kompilację mogę gdzie kolwiek odnaleźć o której wspomiałem powyżej EVA-L19C432B182. Nie wiesz może gdzie ją odnajde?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    rdy

    na XDA jest temat gdzie jest większość romów do p9, zobacz tam

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A może spróbuj przez aplikacje firmware finder znaleźć 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    i teraz ktore bo te co maja napis OTA MAJĄ WAGĘ OKOŁO 300 MB TYLKO A FULL PO 1,5 GB 

    Screenshot_20170211-175204.png

    Screenshot_20170211-175214.png

    Screenshot_20170211-175222.png

    Screenshot_20170211-175237.png

    Edytowane przez Natan
    Zdjęcia wstawiamy w tagach spoiler - zawsze.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Eric

    To nie są standardowe ikony (stock) gdy nie mamy wybranego theme/ kolorystyki z menu motywy ?

    Edytowane przez Natan
    Zbędny cytat pierwszego posta

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @up

    otoz nie, nie wiadomo skad te ikony sie wziely. Zmiana motywu równiez w tym przypadku nie pomaga. ikony tak jak byly takie i sa, prawdopodobnie producent dal ciala, wystawiajac softa b182 do rollbacka, lecz zapomnial o tym iz wsparcie potrzebne jest rowniez poprzednich wersji. Przez co motywy nie dzialaja. Prawdopodobnie oczywiscie ja tak  twierdze. 

    Edytowane przez Natan
    Nie cytujemy poprzedzającego posta w całości. Stosujemy @up lub @wspomnij

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Eric

    Ja pamiętam że jak miałem ostatnią wersję 6.0 / emui 4.1.1 i wgrałem zmianę czcionki za pomocą aplikacji motywy (link) to takie ikonki właśnie miałem oraz tapetę, gdy zmieniłem schemat to i podmienił ikony.

    Wiem że jest bug w starszych wersjach 6.0 zmiana kolorystyki nie działa  

     

     

    Edytowane przez Eric

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @up

     

    No w moim przypadku, niestety zmiana schematu, motywu, tapety nic nie pomogła. Zaktualizowałem go do wersji 7.0 jak na razie spowrotem i odziwo wszystko działa, będzie mnie denerwował to go po prostu oddam do serwisu i niech się męczą :)

    Edytowane przez Natan
    Nie cytujemy poprzedzającego posta w całości. Stosujemy @up lub @wspomnij

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x