Skocz do zawartości
carson_cane

Komputer nie wykrywa S6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam. No i pojawił się kolejny problem z moim S6 (nie działające usb z mojego pierwszego tematu przyjęto na gwarancje)

Nagle komputer przestał "widzieć" urządzenie. Czasem załapie instalowanie oprogramowania, ale w trakcie wywala błąd, że telefon został odłączony. Również KIES nie widzi S6. Może ktoś mi doradzi o co z tym chodzi? Czy zainstalować jakieś sterowniki (i czy przypadkiem do tego nie trzeba mieć podłączonego urządzenia z komputerem)

Sprawdzane na różnych kablach

Wieczorem sprawdzę z innym komputerem, ale dla spokoju ducha już teraz zapytam

__________

Oł, zły dział, przeoczyłem "EDGE". Jakby ktoś mógł przenieść byłbym wdzięczny 

Edytowane przez carson_cane

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
jeronimo

Zainstaluj ten pakiet sterowników i potem restart komputera.

https://mega.nz/#!OkAhkZjJ!OtcoT1uaaMQfPkT8yNttdH6S0KpmBgORByBVbTotp-8

Poźniej włacz "debugowanie USB" w telefonie ( w opcjach programisty znajdziesz ta funkcje) nastepnie podłacz telefon i powinien wykryc telefon oraz jesli coś brakuje ze sterowników to sam doinstaluje.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zainstalowałem, zresetowałem i dalej to samo. Nie wykrywa mi telefonu, tylko ładuje.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dodatkowo ekran sam mi się "zapala"

Wczoraj musiałem odczekać kilkanaście minut, aż telefon załapał ładowarkę. Czuję, że to znowu problem z wejściem USB, dlatego na dniach wybiorę się do serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak instalujesz stery to daj opcje pomin z win update powinno pomóc :)

Wysłane z mojego Xperia M2 przy użyciu Tapatalka

dodana zawartość

A jak noe to sciag z google stery androit mtk mtp wersja 1.5 cos takiego zainstaluj z wlaczonym tel a przy instalacji daj to co napisałem wyzej

Wysłane z mojego Xperia M2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
WuuHacz

Witam!
Mam problem ze swoim S6 Edge, problem polega na tym, że po podłączeniu go pod komputer nie wykrywa mi go tylko ładuje. Na belce powiadomień też nie wyskakuje nic poza tym, że telefon jest ładowany. Odin wykrywa normalnie, idzie wgrać soft. Robiłem HR, przeinstalowywałem andka ale problem nadal występuje. Ma ktoś podobny problem lub jakieś rozwiązanie?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
dzidexx

Wersja windows?

@WuuHacz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
WuuHacz

10 Home.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
dzidexx

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.