Skocz do zawartości
SphunaR

GT-P5210 - tylko download mode, nie ładuje

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam tablet Galaxy Tab 3 10.1 (GT-P5210) ze stockowym softem. Nigdy nic nie było z nim robione.

Pewnego dnia po po prostu przestał się włączać. Nie reaguje również na ładowarkę (nie ładuje baterii). Przy próbie włączenia nic się nie dzieje, nie działa również recovery.

Przy sprawdzeniu prądu mam na ładowarce 5.1-5.2V i 0.00A. Testowałem różne ładowarki.

Co jest dziwne - w download mode wchodzi bez problemu.

 

Gdy podepnę pod powerbank - zaczyna migać na nim dioda ładowania i po chwili gaśnie. Na tablecie i tak się nic nie pojawia.

Sprawdzałem już myk z baterią - odpiąłem na 5 minut, podpiąłem  i bez żadnego efektu.

 

Ktoś coś doradzi?

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wbij przez download mode od nowa soft bo coś się zwaliło

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Myślisz, że przez soft się również nie ładuje?

Chodzi mi głównie o ryzyko związane z tym, że nie wiem ile jest w tym momencie baterii.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@SphunaR wgrywaj, wgrywaj. W razie niepowodzenia pokaż screen z Odina.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie zdążyłem. Chwilę po włączeniu bateria padła całkiem. Już nie ma nawet download mode.

I co teraz? Jakieś sugestie? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@SphunaR masz 3 opcje. Kupno nowej baterii, serwis lub próba rozebrania tabletu i naładowania baterii poza urządzeniem (nie polecam, jeżeli nie wiesz jak to zrobić).

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie znalazłem odpowiedniej ładowarki i kupiłem baterię.

Tablet się włącza i działa normalnie. Niestety ładowarka nie ładuje tabletu.

Komputer w ogóle nie wykrywa urządzenia (nie zaczyna ładować). Powerbank po podpięciu jakby go wykrywa bo mignie i na tym koniec.

Uszkodzone gniazdo i konieczne lutowanie?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zastanawiałem się nad tym, ale zanim kupię - interesuje mnie jedna rzecz.

Po odklejeniu taśmy, którą doklejone są taśmy oderwał się kawałek tego, co dociska gniazdo. 
Obrazując to dokładnie chodzi o taki fragment jak to co zaznaczone
tutaj. na zdjęciu.
Przy skręcaniu poprawiłem to i dokleiłem taśmą. Ale może jednak to jest powodem usterki? Bo jak patrzę to styki są od góry, a nie od dołu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@SphunaR pokaż jak to wygląda. Istnieje prawdopodobieństwo, że uszkodziłeś gniazdo.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.