Po całej nocy działanie romu stwierdzam:
1) Szybki. Szybszy od SuperD 1.10.2
2) Zużywa mniej energii od SupedD (a ten i tak brał mało). Przynajmniej tak mi się wydaje po wskazaniach zużycia baterii.
3) Niektóre aplikacje uruchamiają się dłużej niż zwykle
4) Częściej ubija aplikacje w tle nawet mino 64 MB swapu.
5) ekran ma niższą czułość niż normalnie
A poza różnicami w działaniu to krótko opisze
ROM utrzymany w czarnym kololrze. Mnie się podoba.
Do ROMu dołączone są następując aplikacje: ES File Explorer, Bluetooth File Transfer, Wireless Tether, Better Terminal Emulator, APNdroid, facebook, Google Voice, SupSetup 4.
Launcher (Home) rónież jest zmieniony. Umożliwia posiadanie 2 - 10 pulpitów, ustawienie ilości kolumn wyświetlanych aplikacji w "szufladzie" oraz tworzenie "pod memu" (folderów) jak i ukrywanie aplikacji z drawer'a.
Spare Parts jest, natomiast nie ma Dev Tools. App2SD oraz Swap nie są domyślnie włączone, tak więc instalacja nie wymaga podziału karty na partycje, jednak przy ilości dostępnego miejsca w G1 zalecane jest App2SD wydaje się być niezbędne. Szczególnie, że ROM zostawia nam ok 45 MB wolnego miejsca na inne aplikacje. Swap nie przyśpiesza działania romu, ale przyda się osobom, które lubią mieć kilka otwartych programików w tle.
Dialer również jest zmieniony. Chyba na ten wzorowany na 2.x.
Do "zarządzania" ROMem służy wspomniany wcześniej "SupSetup 4". Umożliwia on włączenie/wyłączenie App2SD, Swap'a, dotępności płatnych aplikacje w markecje, uproszczoną kontrolę CPU - czyli ustawienie min, max taktowania, włączenie/wyłączenie trybu "Turbo" (nie wiem od czego) oraz ustawienia taktowania "Modder CPU" (też nie wiem co to).
Dostępne taktowania 245.76, 384 i 528 MHz, więc wybór nie wielki, ale zawsze jest.
Dotego aplikacja może robić backup więszkości rzeczy w ROMie: alarmy, aplikacje, ustawienia, kontakty i rejestr połączeń, skróty pulpitu, SMSy, ustawienia WiFi.
To tyle o romie...