Kamil92 Witam! Otóż mam problem dotyczący odbierania smsów. Od pewnego czasu nie dostaje smsów (sieć Play) i po próbie wpisania nowego SMSC (po wpisaniu *#*#4346#*#*) popsułem już całkiem i nie mogę wysyłać nawet. Dlatego postanowiłem zrobić WIPE i stąd moje pytania: 1. Czy kontakty pobiorą mi się automatycznie z konta google? 2. Jak mam zapisać wszystkie aplikacje? Nie posiadam ROOTa? 3. Spotkał się ktoś z tym problemem i ewentualnie czy udało się to jakoś rozwiązać? Chodzi o te sms. Pozdrawiam!
GonzoG1 1. Jak synchronizowałeś, to się pobiorą. 2. Np. AppMonster Free - robi kopię aplikacji (samych apk) na kartę pamięci, ale instalować trzeba każdą ręcznie albo MyBackup Pro - robi backup aplikacji, ale instaluje już automatycznie, dodatkowo można zrobić backup ustawień, SMSów, skrótów pulpitu i jeszcze wielu innych. 3. Ja nie.
Kamil92 Wielkie dzięki za odpowiedź 🙂 Ale z tego co się orientuje to MyBackup Pro wymaga roota a ja takowego nie posiadam.
GonzoG1 Nie wymaga. ROOT daje większe możliwości jak np. kopiowanie danych aplikacji systemowych czy linków do Marketu