JoeBlack66 Witam. Zainstalowałem ostatnio rom KiNgxKxlicK AOSP 2.1. Przed instalacją utworzyłem 3 partycje na karcie. Jedną jest partycja Fat32 na pliki, druga to ext3 a trzecia SWAP. Moje pytanie dotyczy tych dwóch ostatnich. Czy pobierając aplikacje z Marketu instaluje się ona na SD ? Czy muszę ją jakoś ręcznie przenosić za każdym razem ? I czy wolny SWAP wyświetlany będzie jako wolny RAM ? Czyli np. czy po wyczyszczeniu TaskKillerem ilość wyświetlanych przez niego MB pamięci RAM to także wolna pamieć SWAP ? Pozdrawiam.
yulek11 w Tym romie apps2sd jest ustawiony automatycznie, wiec aplikacje automatycznie instalują sie na karcie pamieci 😉 ilosc wolnego swapu zobaczysz po wpisaniu w terminalu slowa free
[usunięty] Tylko 2.1 Kinga ma małą nie doróbkę (nie wiem czy mają to wszyscy ) w postaci informacji o wolnej pamięci na partycji ext . W ustawieniach karty SD i pamięci telefonu mi na przykład nie pokazuje nic ale wszystkie aplikacje sie tam instalują.
yulek11 wystarczy co jakis czas patrzec na pamiec talefonu, jezeli sie zmniejsza dosc szybko to znaczy ze cos niedziala 😉