Korzystałem przez dłuższy czas z ładowarki dołączonej do mojego milestone'a kupionego w Niemczech - kabel USB + wtyczka uniwersalna. Rzeczywiście miałem nieraz problem z baterią, trzeba było ją ładować i jak się da podtrzymywać przy dłuższym użytkowaniu. Ostatnio kupiłem ładowarkę sieciową Motoroli (P333), bo potrzebowałem dłuższego kabla i o dziwo okazało się, że mój milestone jest teraz lepiej "napasiony" :-). Wydajność wzrosła znacząco! Mam zawsze włączony WiFi, często korzystam z GPS, np CardioTrainer (super appek dla aktywnych) czy nawigacji, okazjonalnie zrobię fotkę i wykonam/odbiorę parę rozmów. Zawsze korzystam z internetu, czasami jakieś gierki. Dzisiaj wg miernika zużyłem 40% baterii, co jest naprawdę niezłym wynikiem. Nie wspomnę, że często korzystam z kilku aplikacji jednocześnie, telefon radzi sobie bez problemu, a obecnie w 2.1 te 9 ekranów startowych i Live wallpapers to po prostu odlot. Polecam ten telefon wszystkim, którzy się jeszcze zastanawiają! Ja po ok. pół roku użytkowania wybrałbym go ponownie!!! Szczególnie dobry jest GPS, miałem poprzednio nokię N95 8G, niestety ten telefon nie potrafił nieraz złapać fix'a w otwartej przestrzeni, w lesie można było o tym zapomieć, choć w samochodzie zwykle było OK, ale Milestone potrafi łapać fix'a nawet w budynku!!!