Skocz do zawartości
pavlikdc

rom [ROM - TWRP BACKUP] X92 - tylko dla modelu z 3GB RAM - mój MOD portu z Ugoos

    Rekomendowane odpowiedzi

    Zainstaluj SuperSu bo wszystko ma dostęp do roota bez twojej zgody. Wrzuć twrp na pamięć urządzenia i próbuj galej może inną aplikacją - flashify.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    beqnu
    Zainstaluj SuperSu bo wszystko ma dostęp do roota bez twojej zgody. Wrzuć twrp na pamięć urządzenia i próbuj galej może inną aplikacją - flashify.

    Jeszcze jedno pytanie. Nie będzie żadnych problemów jeżeli użyje Twojego romu a mając obecnie 7.1.2?

     

    Wysłane z mojego ASUS_Z00A przy użyciu Tapatalka

     

     

    Edit:

    No i się zepsuło..

    Stoi na logo i nic się nie dzieje.. Dziwne SuperSU poszło, root działał ale po resecie do recovery padło. Teraz pytanie jak przywrócić do stanu pierwotnego...:/ Z góry wielkie dzięki za pomocne posty.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Android 6 i 7 jak na kazdym sprzecie ma delikatnie inne rozmiary partycji - dlatego sie wysypalo. Wgraj mojego ugoosa z twrp a jesli nie masz twrp to tylko flash przez pc kablem mesko meskim usb.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    beqnu

    Postawiłem na nogi boxa. Całe szczęście potrzebowałem tylko USB , USB burning tool i soft. Najlepiej wykonywać takie operacje na win 7, mi bez problemu zainstalowało sterowniki i wykryło urządzenie. Chciałem jeszcze raz spróbować wgrać Twojego moda ale bez powodzenia. Tym razem na androidzie 6, o dziwo po pierwszym odpaleniu okazało się że ma już root i aplikacje do zarządzania. Już tylko twrp( zadziałało) , kopia też zrobiona . Pliki w odpowiednim miejscu, wipe system, data, cache i dalvik. Backup twojego modu i stanęło na logo ugoosa. Czekałem pół godziny, a nawet zostawiłem na dłużej i faktycznie loopa pudełko złapało. Nie wiem czemu nie chce ruszyć a szkoda. Może masz jakieś pomysły ?

    Wysłane z mojego ASUS_Z00A przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Nie mam pojęcia. Innym działało. Może nie ta wersja tudzież inny ram...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    beqnu

    @pavlikdc mógł byś podać rozmiar backup'u? W twrp podczas przywracania pisze że 724 mb i drugie pytanie. Jak długo pierwszy boot trwa +/-?

    Wysłane z mojego ASUS_Z00A przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Nie podam ci rozmiaru bo nie mam go u siebie. Ma ile ma. Pierwszy boot trwa do 10 min jak dobrze pamiętam aczkolwiek mogę się mylić.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    beqnu

    To ja już nie mam pomysłów. Na nowo pobierane, czysciłem cache i dalvik backup'u . Poszło o krok dalej ale zatrzymało się na ekranie z okienkiem "uruchamiania androida". Czy musi być konkretną wersja androida 6?

    Wysłane z mojego ASUS_Z00A przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @beqnu jesteś pewny, że masz wersję z 3GB RAM?

     

    U mnie wersja autora tematu działa bardzo dobrze, którego polecam.

     

     

    Także przez dłuższy czas siedziałem na AndroidTV, który osobiście bardzo polecam

    https://drive.google.com/file/d/0B9uDLv7V7LprSmliLXh4ZW5vbUE/view .

    Ale przestał mi na tym działać Player od TVNu.

     

     

     

    Więc wskoczyłem na stock 05.02.17

    https://cloud.mail.ru/public/F1uQ/upnd3uvXM .

    Wywaliłem tylko SuperSU (żeby Netflix i Showmax działały) i zmieniłem launcher na TVLauncher https://play.google.com/store/apps/details?id=com.awe.dev.pro.tv&hl=pl .

     

     

     

    To polecam od siebie. Musi to działać, jeśli nie, to albo masz 2GB Ram, albo jakąś inną wersję sprzętową, albo całkiem inny TV BOX niż X92.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    4 minuty temu, dudek81 napisał:

    Wywaliłem tylko SuperSU (żeby Netflix i Showmax działały)...

    Możesz zainstalować Magisk.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x