loozak12 0 #1 Napisano 24 Kwietnia 2017 Witam Czy parowanie urządzeń w aplikacji Youtube jest dedykowane tylko dla niektórych urządzeń? Mam Nexboxa A95X i chciałem sparować żeby kliknięcie na telefonie powodowało wyświetlenie wideo na urządzeniu i nie wiedze takiej możliwości Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
100mek 4 #2 Napisano 24 Września 2017 Odświerzę trochę zapytanie aby nie tworzyć nowego wątku. Kupiłem dziecku box M8S pro+ bo nie chciałem, żeby wpatrywał się w smartfon na youtubea. Żeby oglądać YT na telewizorze że SmartTV android wystarczyło kliknąć na ikonkę w prawym górnym rogu (zalacznik). Czy w tych urządzeniach też można zalogować YT że smartfona? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
annaradek1 0 #3 Napisano 24 Września 2017 Odświerzę trochę zapytanie aby nie tworzyć nowego wątku. Kupiłem dziecku box M8S pro+ bo nie chciałem, żeby wpatrywał się w smartfon na youtubea. Żeby oglądać YT na telewizorze że SmartTV android wystarczyło kliknąć na ikonkę w prawym górnym rogu (zalacznik). Czy w tych urządzeniach też można zalogować YT że smartfona?Raczej nie to ikona do parkowania z urządzeniami typu chromecast poszukaj w internecieWysłane z mojego Moto G (4) przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
100mek 4 #4 Napisano 24 Września 2017 54 minuty temu, annaradek1 napisał: Raczej nie to ikona do parkowania z urządzeniami typu chromecast poszukaj w internecie Jak smartfon połączy się z boxtv przez chromecast to jest tak jak piszesz, ale aby przesłać na telewizor np Philipsa z androidem nic nie muszę łączyć, a przez tą ikonkę od razu wyświetla YT na TV. Przez chromecast raz dźwięk słyszę raz nie. W TV jest zainstalowana aplikacja Youtube for android tv, ale na m8s pro+ nie mogę tego zainstalować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arkady1964 78 #5 Napisano 24 Września 2017 (edytowane) Aplikacja Sklep Play jest fabrycznie zainstalowana na urządzeniach z Androidem w tym na m8s pro+, utwórz konto Google zaloguj się i pobierz aplikację YouTube (ze sklepu wcześniej klikając na ikonkę aplikacji, znajduje się w aplikacjach charakterystyczny kolorowy trójkącik w formie strzałki). Bez kombinacji odbierzesz YouTube bezpośrednio po kablu HDMI z TV boxa. Ta ikonka którą zaznaczyłeś służy do bezprzewodowego odtwarzania YouTube z telefonu, tabletu itp. na przystosowany do tego przesyłu telewizor ale jak pisałem powyżej możesz odbierać po kablu HDMI. A z telefonu do urządzenia przy pomocy DLNA może przesyłać tylko pliki multimedialne o określonych formatach: Obrazy – jpeg, gif, tiff, png Audio: urządzenia stacjonarne: LPCM (2 channel), AC-3, AAC, ATRAC3plus, MP3, WMA9 urządzenia mobilne: MP3, MPEG4 AAC LC, AMR, ATRAC3plus, WMA, G.726, LPCM, MPEG4 (HE AAC, AAC LTP, BSAC) Wideo: stacjonarne: MPEG1, MPEG2, MPEG4, WMV9 mobilne: MPEG2, MPEG4 AVC, MPEG4 part2, VC1, H.263 Edytowane 24 Września 2017 przez Arkady1964 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
100mek 4 #6 Napisano 2 Października 2017 Dnia 24.09.2017 o 20:11, Arkady1964 napisał: Ta ikonka którą zaznaczyłeś służy do bezprzewodowego odtwarzania YouTube z telefonu, tabletu itp. na przystosowany do tego przesyłu telewizor Dzięki za info. Tak wiem, ale właśnie o to mi chodziło w pytaniu. Czy na TV boxa można przesyłać YT z telefonu tak jak na telewizor z androidem poprzez tą ikonkę? Młody ma 8 lat i dużo łatwiej poruszać się po menu z telefonu niż z pilota. Nie wspomnę o pisaniu (czy 8 latek powinien oglądać YT to inny temat więc proszę nie odchodzić od tematu - chodzi o filmiki o piłce nożnej ). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arkady1964 78 #7 Napisano 2 Października 2017 (edytowane) W zasadzie w tym przypadku tj. YouTube stosuje się bezpośredni przesył na telewizor nawet ikonka to ikonka telewizora, przesył po Wi- Fi. Edytowane 2 Października 2017 przez Arkady1964 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
100mek 4 #8 Napisano 2 Października 2017 W telewizorze z androidem jest zainstalowana aplikacja "YouTube for android TV", a tv box'ie nie moźna. W tej aplikacji w ustawieniach jest opcja sprawowania z telefonem, a tv box'ie tej opcji nie ma. Z tego co widzę to w box'ie android jest bardziej jak w telefonie niż w jak telewizorze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dusktill 98 #9 Napisano 2 Października 2017 33 minuty temu, 100mek napisał: Z tego co widzę to w box'ie android jest bardziej jak w telefonie niż w jak telewizorze. Bo TV ma Android TV a chiński box - zwykłego andka na siłę zapakowanego w pudełko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arkady1964 78 #10 Napisano 2 Października 2017 (edytowane) 2 godziny temu, 100mek napisał: W telewizorze z androidem jest zainstalowana aplikacja "YouTube for android TV", a tv box'ie nie moźna. W tej aplikacji w ustawieniach jest opcja sprawowania z telefonem, a tv box'ie tej opcji nie ma. Z tego co widzę to w box'ie android jest bardziej jak w telefonie niż w jak telewizorze. Tak ma być, ponieważ odbierać w ten sposób bezprzewodowy ma telewizor a nie przystawka do niego, co ciekawe w zasadzie odbiera tak w zasadzie każdy smart TV, nie musi być to typowy Android TV np: połączy się laptop lub telefon Androidowy z telewizorem LG z systemem WebOS. Natomiast z telefonu, tabletu, komputera PC do Android TV box czyli przystawki telewizyjnej może przesyłać tylko pliki multimedialne o określonych formatach przy pomocy DLNA. Tak na marginesie gdybyś chciał przesyłać za pomocą DLNA filmy, zdjęcia z telefonu, komputera PC na Android TV box, polecam programy. Android TV box, ze sklepu Play, aplikacja - MediaHouse UPNP/DLNA Browser. Telefon lub tablet Android, ze sklepu Play, aplikacja - Media Serwer. Stacjonarny komputer PC, laptop, z portalu dobrychprogramów, program - PS3 Media Serwer, działa stabilnie na wszystkim w tym PS3, Android TV boxie, instalujemy oczywiście na Windowsie PC. Edytowane 2 Października 2017 przez Arkady1964 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach