patrykus01 Moze ktos wytlumaczyc (bo sprawa na innych a takze na naszym forum rozbiegla sie echem) dlaczego nikt nie korzysta z OC? Jak wgrac kernel i czy to wogole o kernel chodzi?
Laszlo Okazało się to wpadką dewelopera. Nie ma kernela, który by zmieniał taktowanie procesora Dream na więcej niż 528 MHz. To co on wydał to było hmm... powiedzmy, że zmienił tylko cyferki. Tym sposobem moglibyśmy sobie nawet zrobić 4 GHz, bezskutecznie ofc. Pozdrawiam.
patrykus01 ale szybko odpisales 😃 a zeby nie zaczynac nowego tematu King do swoich romow laduje pare kerneli? Bo ostatnio przegladajac rom znalazlem "kernels/" i tam sa "full3d" i "performance" jak zmienic na danym romie?
patrykus01 dzieki wielkie Edit: po wpisaniu w terminalu otrzymuje informacje :"not premited" Wpisalem "SU"
Minuello Moze kiedys jak wpisales su to wyskakuje ci opcja do wyboru i moze zaznaczyles Always Deny ? przypomnij sobie
Minuello 😃 "szczerzonego" itd. 😛 a jak wpiszesz domniemane SU to pokazuje ci sie symbol #przed wpisaniem komendy ? a jak nie to w RM i tam sproboj wpisac komendy i tam juz powinno zadzialac 😃
Laszlo w recovery jak wpisze te komendy to się nie powiedzi. Recovery rządzi się innym xbinem, musiałby dać z pod recovery flash_image boot /ścieżka/w/romie/do/boot.img && cp /ścieżka/w/romie/do/wlan.ko /sciezka/do/lib
[usunięty] Mi za pierwszym razem w terminalu też pokazało not premited , co do wpisania w recovery nie wiem czy zadziała. Spróbuj w Superuser Premission wyczyścić co masz zaznaczone i wtedy daj jeszcze raz komendy w terminalu. A tak poza tym na którym romie Kinga próbujesz ? Lszlo mnie uprzedził co do recovery.
patrykus01 Na erisie 1.2 Edit: NOt permitted wyskakuje bo na romie z sense zawsze nie chce sie rebootowac z poziomu terminalu (temat zamkniety)
patrykus01 Otwieram temat 😃 A jednak jest cos z tym oc... http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=666850 A tutaj jest wlasnie boot z jakiego korzystamna cyanie 5.0.7 test 2 i widac roznice: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=6382405&postcount=564 POLECAM!