XGrzesX Mam pytanko odnośnie diody nad ekranem. Telefon mam dopiero pierwszy dzień ale jak na razie nie widziałem, żeby ta dioda coś sygnalizowała. Czy jeśli np. mam nieodebrane połączenia to ona powinna migać ? A może trzeba ją gdzieś uaktywnić w menu ?
GonzoG1 Nie wiem czy działa na Androidzie 2.x ale polecam "Missed Call". Można ustawić diodę (kolor i czas), sygnał i wibracje dla połączenia przychodzącego, nieodebranego, SMS, BT, słabej baterii, kalendarza i chyba jeszcze czegoś...
szaman Jakiś czas temu testowałem na Hero i nie działało niestety tak jak należy :-( Ale spróbować ponownie zawsze można. Sent from my HTC Hero using Tapatalk
XGrzesX To jak w końcu jest z tą diodą pod Android 2.1 ? Powinna migać przy nadejściu SMS lub nieodebranym połączeniu ? Jeśli tak czy pozostaje mi tylko serwis ?
XGrzesX Dioda świeci u mnie na czerwono przy rozładowanej baterii ale z tego co słyszałem powinna też sygnalizować nową wiadomość SMS lub nieodebrane połączenie. U mnie natomiast w tych dwóch przypadkach (SMS, nieodebrane połączenie) dioda nic nie sygnalizuje. Jest to trochę uciążliwe, bo wymaga od użytkownika aby włączał aparat w celu sprawdzenia czy był SMS lub połączenie. Spotkałem się z informacjami, że u jednych sygnalizuje tylko nowy SMS u innych sygnalizuje także nieodebrane połączenie.
radomir Nie mam jeszcze swojej sztuki ale np. w galaxy i7500 na androidzie 1.5 ustawienie diody (mimo że jej fizycznie brak) jest w : sms/mms //ustawienia/ustawienia powiadomień zobacz w motce gdzieś powinno być pomimo że to nowsza wersja systemu.
XGrzesX Po ponownym uruchomieniu urządzenia zauważylem, że dioda zaczęła sygnalizować o SMSach poprzez miganie w kolorze zielonym Zainstalowałem program Call Missed i już dioda sygnalizuje na niebiesko o nieodebranych połączeniach :-)
peter DIoda w Milestone sygnalizuje nadejście wiadomośc na niebiesko. I na czerwono niski poziom naładowania baterii.
XGrzesX DIoda w Milestone sygnalizuje nadejście wiadomośc na niebiesko. I na czerwono niski poziom naładowania baterii. U mnie sygnalizuje nadejście wiadomości na zielono :-)
Krzysq Niektóre aplikacje pozwalają przyporządkować kolor diody do wydarzenia. Z tego co pamiętam, kolory dostępne to biały, zielony, czerwony jasny i ciemny niebieski oraz fioletowy.
swienty27 U mnie jak nadejdzie sms na zielono i niski stan baterii na czerwono. Innych kolorów nie zauważyłem
iWoocash Białego koloru chyba nie można ustawić. Zetknąłem się z możliwością ustawienia: - pomarańczowy - zielony - czerwony - różowy - jasny niebieski - ciemny niebieski