Skocz do zawartości
To-Masz1980

Zuk z1 problem z siecią internetu

    Rekomendowane odpowiedzi

    Też to miałem. Wejdź na xda na temat officialnego los i tam jest rozwiazanie. Trzeba wgrac kilka komend przez adb i problem rozwiazany. Mozesz tez wykonac poradnik na hard brick, bo i tak pokasowales wszystko z tel. I pamietaj ze pozniej musisz najpierw dograc 6.0.1 i dopiero 7.1.2  nie aktualizuj los przez Ota.

    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Tak wpisujesz w twrp.

    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Czysta instalacja stocka + instalacja TWRP + LOS + Pico Gapps. Potem normalnie aktualizuj LOS przez OTA. Jak wgrasz stockowego 5.1 to od razu poznasz odpowiedź na pytanie zadane w twoim temacie. A tak na marginesie w jakiej masz sieci ? Spróbuj testowo włożyć kartę prepaid Plusa. Na niej ZUK ma świetny zasięg , potem T-Mobile z Orange a na końcu Play ( takie moje małe obserwacje ). Trochę tych ZUKów przemieliłem ostatnio, @Przemi06 LOS jest stabilny i chodzi bardzo fajnie. No i czas baterii nieznacznie sie wydłużył. Brak bugów po tygodniowym użytkowaniu.

    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ok. Komendy pomogły. Wgram resztę jak opisaliście. Dziekuję za pomoc.

    dodana zawartość

    Wgrałem cm-12. Potem poszła paczka nuclearom. Wszystko oczywiście z pełnym wipe. Na końcu zainstalowałem lineageos i gapps i wszystko działa jak należy.

    dodana zawartość

    Teraz jeszcze ciekawe jak  nawigacją automapy i mapamap bo na oukitel k6000 plus gdzie jest najnowszy android 7.0 apki nie działają. . . Zobaczymy. Jak nie to wrócę do starszej wersji androida.

    dodana zawartość

    Teraz jeszcze ciekawe jak  nawigacją automapy i mapamap bo na oukitel k6000 plus gdzie jest najnowszy android 7.0 apki nie działają. . . Zobaczymy. Jak nie to wrócę do starszej wersji androida.

    W ustawieniach lte czy 3g uzyskuję łącze 10Mbps ściąganie, wysyłanie 1Mbps. Cos mało?

    Zastosowałem metode z tego linku ale nadal internet jet na takim poziomie. Czy to normalne? Moze to akurat wina zasięgu jaki jest u mnie?

    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Wina zasięgu, u mnie co chwila są różne wyniki. 

    • Lubię to! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Dnia 31.05.2017 o 22:55, Przemi06 napisał:

    Wgrywając rom oparty na 7.1.2 musisz najpierw wrać 6.0.1 obojętnie jaki ale musisz poprzedzić instalację 7.1.2 właśnie 6.0.1

     

    Ja generalnie siedzę na 5.1.1 IMO najstabilniejszy miałem przez chwilę 6.0.1 ale właśnie rozłączał mi karty SIM. Szkoda, że nie ma linków do BLISS ROMu bo tego bym chętnie przytulił. 

    Czy chodzi Ci o ten rom? Bliss rom?  https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=76235

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Testowane na stock romie. Karta plusa działa bez problemów na 2 slocie. Internet połączenia ok. Na 1 slocie telefon mimo automatycznej rejestracji w sieci gubił zasięg, nie mogłem nawet nawiązać połaczenia po wejściu na zakupy do sklepu.Ikona zasięgu wariowała,H+,3g,LTE a zaraz brak sieci.  Zasięg sprawdzany u innych u mnie brak. Z pewnego forum wyczytałem by przestawić w dialer *#*#*4636#*#* i ustawić LTE/GSM/SDMA auto PRL. To nie wiele pomogło. Na slocie 2 mam domyslnie na GSM le póki co jest to jedyne rozwiązanie by mieć zasię bez problemów. Dziś użyłem jeszcze innego sposobu, koment w trybie fastboot : fastboot -i 0x2b4c erase modemst1
    fastboot -i 0x2b4c erase modemst2
    fastboot -i 0x2b4c reboot

    Będę dziś obserwował karte na 1 slocie, może cos się polepszy, najgorsze jest to że przy tym ciągłym szukaniu zasięgu,przełaczaniu zauważalnie bateriia słabła i 1 max 1,5 dnia telefon do ładowania.

    Edytowane przez To-Masz1980

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x