szuwx Witam, jak w temacie, chciałem na pulpicie w moim hero umieścić folder z karty pamięci, cenniki formularze itp. Jest opcja dodaj folder ale do tych folderów można wrzucać tylko kontakty i skróty do innych programów.Jak to zrobić żeby umieścić własny folder albo do tego folderu z widgeta dodać pliki z karty? z góry dzięki za pomoc
cinek1987cinek hmmm z tego co wiem, to można dodać folder z ASTRO do jakiegoś konkretnego folderu na karcie SD. Ale czy to Ci pomoże....
szuwx nie bardzo, chodzi mi o to aby mieć na pulpicie skrót do swoich plików w jednym folderze albo skrót do jednego folderu na karcie sd
prot skrót do jednego folderu na karcie sd Zainstaluj Astro, a następnie Skróty -> Astro -> wybrany folder
cinek1987cinek Zainstaluj Astro, a następnie Skróty -> Astro -> wybrany folder heh przecież to samo napisałem wcześniej 😛
szuwx cinek1987cinek zgadza się tylko za mało precyzyjnie to ująłeś i dlatego myślałem że to dotyczy jakiegoś folderu z astro np. z ustawieniami albo programami, a tu kolega poprowadził za rączkę i działa, ludzie teraz ciemni lub zabiegani i jak się paluszkiem nie pokaże to czasem nie załapią (jak ja:), mimo wszystko dzięki za pomoc bo tylko tego mi brakowało, teraz tylko milestona dorwę i będzie spoko(taki mały offtop)
zezol O ASTRO już było. Aby tak zrobiony skrót działał, ASTRO musi być uruchomione w tle. Więc to się raczej nie sprawdzi. PS. Mi też by się coś podobnego przydało. Może kiedyś zrobię taką aplikację/widżet 🙂 Dzięki za pomysł na nowe zadanie do wykonania (bo dopiero uczę się pisać Javy/Androida). Pozdro
enga O ASTRO już było. Aby tak zrobiony skrót działał, ASTRO musi być uruchomione w tle. Więc to się raczej nie sprawdzi. PS. Mi też by się coś podobnego przydało. Może kiedyś zrobię taką aplikację/widżet 🙂 Dzięki za pomysł na nowe zadanie do wykonania (bo dopiero uczę się pisać Javy/Androida). Pozdro Hmmm u mnie ASTRO nie musi być uruchomiony w tle, żeby taki skrót działał. Kiedyś w jakiejś wersji był bug, że te skróty prawie w ogóle nie działały, bo np 2 razy odpaliło się skrót, a potem już nie działał. No ale teraz jest ok i wsio działa jak trzeba.
plf Zainstaluj Astro, a następnie Skróty -> Astro -> wybrany folder dzięki, właśnie tego szukałem swoją drogą to dziwne że system nie przewiduje zamieszczania skrótów do najczęściej używanych folderów ale dzięki twojej radzie nie muszę już przechodzić do folderu przez kilka poziomów, pifko przemek
samarkan Jeśli ktoś chce tworzyć foldery z plikami na pulpicie i szuka "lżejszej" apki niż Astro, polecam Linda File Manager. Jest za darmo w Google Play i waży 1/5 Astro:)