Skocz do zawartości
fliperpl

Mój telefon nie wstaje po wgraniu ROM-u / MOD-u / Kernela itp. PISZ TUTAJ.

    Rekomendowane odpowiedzi

    cześć, czy zna ktoś sposób/potrzebne programy, pliki do odratowania moto x style? 
    Po aktualizacji zabezpieczeń w androidzie 7 telefon zaliczył totalnego zgona

     

    od dwóch godzin siedze i przeglądam internet, udało mi się znaleźć sterownik modułu Qualcom QLOADER 9008 oraz QFIL programmer, ale nie mogę znaleźć plików źródłowych do programatora oraz ścieżki buildu

    ktoś jest w stanie mi pomóc? Może istnieje inny sposób? 

     

     

     

    Edit://dszymek

    W tym wątku zgłaszamy problemy po wgraniu ROM-u, MOD-u czy Kernela.
    Posty typu - Wgrałem kernel'a i telefon się nie uruchamia będą usuwane jak i tematy nie związane z przesłaniem wąstku.
    Aby uzyskać pomoc podaj jak najwięcej informacji które mogą się przyczynić do rozwiązania problemu.

     


    edit : a więc mój telefon jest martwy, złapał "hardbricka" 

    stało się to po przywróceniu oryginalnego firmware i zaktualizowaniu zabezpieczeń androida 7 - weszło do instalacji, pojawił się ludek z instalacją i telefon po tym złapał zgona

    szedłem tym poradnikiem : https://forum.xda-developers.com/moto-x-style/general/moto-x-pure-perfect-update-to-nougat-t3677097

    •  
    Edytowane przez fliperpl
    uogolnienie nazwy watku

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Od aktualizacji do androida 7.0 mam problem.

    Jak mam od 30% baterii w dół to podczas korzystania automatycznie w sekundę robi się czarny ekran i telefon nie reaguje jak próbuje włączyć to wyświetla się Logo Motoroli ,a potem bateria z wykrzyknikiem rozładowany.Jak podłączam do ładowania włącza się android i patrzę na baterie i jest ok.30%.

    dodana zawartość

    Z góry dziękuję za odpowiedź.

    Ps.: Mam jeszcze jeden problem z telefonem.

    Jak włączam to pojawia się logo Motoroli czekam chwilę z trzy razy wibruje gaśnie i zaświeca się a potem czarny ekran z informacją "brak skryptu"coś w tym stylu.

    I tak kilka razy ,aż się włączy.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    neo771

    Hej

    motka miala zmienic wlasciciela wiec wgralem stary stock XT1572_CLARK_RETEU_6.0.1_MPHS24.107-58-1

    telefon normalnie sie wlaczyl wszystko dzialalo

    wyskoczyl monit o mozliwosci updatu

    sciagnal sie plik, weszlo w recovery i niby sie zainstalowal jednak motka padla

    nie dziala nic, ani recovery ani fastboot

    zeby bylo fajniej robilemjuz tak kilka razy i zawsze wszystko bylo ok

    windows wykrywa tylko telefon jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008

    mial ktos podobnie i sobie z tym poradzil? juz pol dnia wertuje google i w sumie to nic z tego nie wyniklo

    blankflash nie dziala, sprawdzalem kilka wersji,paczka od python27 tez nie daje zadnego efektu...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Sadek

    Witam

    -Odblokowałem bootloader

    -wgrałem twrp 3.1.1-0

    -zflashowałem linage os 14.1 (clark)

    -telefon nie wstaje czekałem 30 minut tylko się grzeje i wibruje co jakiś czas

    Jakiś pomysły ?

    Edytowane przez Sadek

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    morfis2

    A gappsy?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Power i vol+ trzymaj tak długo aż się tel wyłączy. Spróbuj sflashować ponownie

    @up gappsy raczej nie są tu problemem

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Sadek

    tamto ogarnięte ale po aktualizacji zabezpieczeń mam moto cegłe po podłączeniu do komputera w menadżerze urządzeń widnieje jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008

    wgranie Loader.img na kartę sd nie działa telefon nie bootuje 

    próbowałem qflashera ale nie ma opisu metody blankflash pod x pure ?

    mam windows 10 może dlatego nie startuje z karty sd ?

    Ktoś postawił ucegloną motkę ?

    nie wibruje nie włącza się fast boot i inne nie działają jedynie pc wykrywa telefon

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam, zrobiłem przywracanie systemu z pozmiomu androida, jednak chyba cos poszło nie tak i coagle uruchamia mi się w trybie TWR, nie wiem o co chodzi, co mam zrobic zeby system mi sie uruchomił normalnie?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx

    Stock system współpracuje ze stock recovery a nie z twrp. W twrp zrób reboot system albo wyłącz.

    Reset w twrp:

    Format data + yes.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    13 minut temu, dzidexx napisał:

    Stock system współpracuje ze stock recovery a nie z twrp. W twrp zrób reboot system albo wyłącz.

    Reset w twrp:

    Format data + yes.

    robilem wszystko za kazdym razem uruchamia sie TWR....

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x