XGrzesX Czy podczas wyświetlaniu pulpitu ekran powinien się automatycznie obracać przy obróceniu telefonu ? U mnie jest tak, zero sam pulpit obraca się dopiero po wysunięciu klawiatury. W pozostałych przypadkach kiedy wyświetlane są inne rzeczy obracanie działa.
iWoocash MAsz prawidłowo, ew. zainstaluj Helix Launcher, podobno on pozwala obracać ekran milestone kiedy chcesz :]
mycrosssoft Na moim milestonie z playa na początku ekran na pulpicie się obracał. Teraz się nie obraca nawet po przywróceniu ustawień fabrycznych. Dotyczy to tylko pulpitu. W pozostałych aplikacjach ekran ładnie się obraca. Znajomy ma ten sam telefon i u niego nadal się obraca na pulpicie. Nie wiem od czego to zależy ale wolałbym, żeby jednak się obracał. Zna ktoś rozwiązanie na ten problem? Tak jak u kolegi w pierwszym poscie pulpit sie obraca tylko po rozsunięciu klawiatury.
mycrosssoft ustawienia>dźwięk i wyświetlacz>orientacja i zaznaczyć ptaszkiem^^ Niestety to nie o to chodzi. Tę opcję mam zaznaczoną. Gdybym nie miał nie obracało by mi ekranu w innych aplikacjach jak np. SMS, przeglądarka internetowa czy menu ustawień(a w nich obraca bez problemu).
dawidope no to psikus - na ahome działało a na launcherpro nie ;< Błąd. Po ostatniej aktualizacji wprowadzono tryb poziomy.
Cinek No ok to źle zrozumiałem w takim razie zasadę działania. Czyli można mieć wgrane np helix launcher i beautiful widgets razem?
cepeen A da się w tym launcher pro tak zrobić, żeby nie obracalo ekranu na pulpitach tylko w przegladarkach, programach itp? i zeby ekran na pulpicie robil sie poziomy dopiero po rozsunieciu klawiatury?
mycrosssoft Launcherpro rozwiązał mój problem. Jestem jednak przekonany, że na standardowym launcherze też mi obracało ekran. Teraz już nie dojdę co to było. Na szczęście launcherpro bardziej mi się podoba i nie muszę się nad tym dłużej zastanawiać. Dzięki.
shaka @capeen, da się, wejdz w ustawienia tam możesz wyłączyć odpowiednią opcję i będzie jak na stockowym, czyli tylko jak rozsuniesz klawiaturę to obroci pulpit, inaczej nie obroci. @mycrosoft: standardowy launcher tylko obraca do poziomu pulpit jak wysyniesz klawiature sprzetową, inne opcji nie ma. polecam również Zedge.