Witam, mam problem z kolorem mojego HERO. Nie jest biały tylko ciemno-biały(już prawie szary). Jak i czym mogę go wyczyścić, aby nic nie zepsuć?
Wez jakas delikatna szmatke i jakis lyn do mycia naczyn... obojetnie co bylo go umyc.. wy macie problemy...masakra;/ metoda prob i bledow, cos umyje to bedziesz wiedzial czym
Ta ,,CZYMŚ'', gorzej jak to coś zniszczy lakier;)
Tak zwany ,,Ludwik'' + delikatna szmatka pomoże?🙂
Na pewno nie zniszczy płyn do mycia ekranów ale nie wiem czy pomoże.
W domu za bardzo nic nie mam, oprócz płynów do okien, naczyń, mebli, podłóg.
Jakieś konkretne nazwy, które ktoś testował?
Domestos, ewentualnie Ace. No i pumeks też się przyda 😉
Pytam na serio. Wiem, że nie jest to ogromny problem, ale chciałbym aby z moim pierwszym androidem było WSZYSTKO O.K. Mogę prosić o konkretne nazwy płynów, które nie zniszczą powierzchni, ale ją wyczyszczą?
Sent from my Hero using Tapatalk
Kup jakiś środek do czyszczenia monitorów LCD - będzie ok. Do plastiku bardzo dobra jest benzyna ekstrakcyjna, ale do elektroniki zdecydowanie jej nie polecam.
Sent from my ERA G2 Touch using Tapatalk
No to doradziles z ta benzyna.😛 Myl ktos w ogole kiedys obudowe HERO? Prosze o sprawdzony srodek, ktory nic nie zniszczy;)
woda z odrobina mydla nie powinna zniszczyc obudowy
Niestety woda z odrobiną mydła nie pomaga.. Obudowa nadal jest szarawa.
Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
Pasta do zębów, dodam, że nie żartuje.
Hah serio? A testowales i na bank jest sprawdzone, nic nie zniszczy, itp?
no ludzie !!! pasta do zebów , benzyna !!!!
Pasta do zebow ma wlasciwosci scierne .
Sprawdz równiez spirytusem.
Kup pianke do czysczenia tworzyw w areozolu . Takie akcesoria na stoiskach komputerowych w marketach.
Delikatna szmatka i powinno pomoc.
Próbowałem: wody z mydłem, płynu do mycia naczyń, pasty do zębów i spirytusu i nic nie wyczyściło mojego Hero 🙁 Jedynie zszedł ślad po długopisie ale zostały takie lekko czerwone plamy na krawędziach
mój hero złapał plamy od skórzanej kabury -- NIC KOMPLETNIE nie pomogło. za to serwis wymienił mi obudowę w ramach gwarancji.
Cif z woda i gabeczka, mi to usunelo przebarwienia od skorzanej kabury
Oddałeś zabrudzenia na gwarancję ?
Ja polecam rozcieńczony cif w wodzie jakoś nie pozbył mi koloru z G1 więc powinno zadziałać , a co do wyświetlacza to faktycznie najlepszą rzeczą będzie środek do monitorów albo pasta do wyświetlaczy w komórkach - do kupienia w sklepach z telefonami.