React1on Chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje możliwość wyciągnięcia hasła do WiFi z g1? Chciałbym uwolnić sobie telefon, i wgrać zmodyfikowany soft, ale administrator w naszej szkole nie za bardzo chce się dzielić hasłem, a drugi raz naciągać mi się go nie widzi :oczami:
React1on Szkoda :/ Ale jak by ktos zrootowany pogrzebał w telefonie (hasło z powietrza się nie bierze ;P), tak dla zabicia czasu, to by było miło 🙂
skoti Szkoda :/ Ale jak by ktos zrootowany pogrzebał w telefonie (hasło z powietrza się nie bierze ;P), tak dla zabicia czasu, to by było miło 🙂 Jak masz roota to możesz poszukać w markecie programów do łamania haseł lub użyć narzędzi linuksowych skompilowanych na platformę arm (aircrack lub inne tego typu).
awygo Tu są zapisane hasła do wifi: /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf Oczywiście bez roota się nie da...
blaster44 Tu są zapisane hasła do wifi: /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf Oczywiście bez roota się nie da... Czy ja dobrze rozumiem? Hasło routera się zapisuje w telefonie? Nie...., tak chyba nie może być.
Pejotwroc Czy ja dobrze rozumiem? Hasło routera się zapisuje w telefonie? Nie...., tak chyba nie może być. Może być i tak jest. Hasło dostępu do sieci wifi musi być zapisane w telefonie bo inaczej za każdym razem łącząc się że swoją siecią musiałbym wprowadzać znów hasło. Zresztą programy na androidzie do obsługi wifi mają taką opcje jak zapomnij hasło. Więc gdzieś w systemie jest to hasło zapisane .
byaqya Tak, hasło jest zapisywane w telefonie i można bez problemu uzyskać do niego dostęp. A załóżmy że mam zapisane to hasło w telefonie ale tak normalnie to zapomniałem. Gdzie mogę odczytac to hasło? Bez roota of course Sent from my HTC Desire